Blogg / Kommentera

torsdag mai 8 2008

Internett som idé siden 1936

”Et internasjonalt kommunikasjonssystem må utvikles – et system som omfatter hele jorden, fritt for nasjonale hindringer og restriksjoner, og som fungerer med utrolig hurtighet og fullkommen regelmessighet”. Disse ord ble skrevet av Shoghi Effendi (1897-1957) i sin bok ”The Unfoldment of World Civilization”, mars 1936 (*). Dette var før den tekniske muligheten fantes og Internett som vi kjenner og bruker hver dag. Interessante ord, skrevet av en visjonær forfatter.

I dag bruker vi Internett mer enn bare til direkte kommunikasjon – det er integrert i hvordan vi søker informasjon, er grunnlag for interaktivt gruppearbeid, vi kan starte nettbaserte prosjekter, skaper grunnlag for kunnskapsutbytte, gir oss større forståelse for jordens resurser, alle nettbanker og globale transaksjoner overføres raskt og nye ideer til nettbruk popper opp kontinuerlig.


Hvem skulle tro att nettsamfunn, blogger, mobiltelefon, TV og radio smelter sammen i en enhet? Utviklingen går fort, og nye masser av mennesker tar nå i bruk teknologien. Internett påvirker land og rike, det endrer på måten vi kommuniserer, tenker, planlegger, hele vårt sosiale liv. Det er ikke merkelig at en del land nekter sine medborgere å bruke Internett.

Internett er en trussel mot tankesystem, mot ideologier, mot kontroll og bevaring. Internett endrer grunnvollen for en nasjons interesser – alle kan plutselig få tilgang til informasjon som tidligere ikke var delt massene. Internett er skremmende for de som forsøker holde seg ved makten, som vil kontrollere sin befolkning, som ikke ønsker innsyn i sin virksomhet.


Dette er noe du kan tenke på når du planlegger og bestiller din reise via Internett. På din reise i verden, sett deg inn i landenes situasjon, bruk Internett aktivt og les om de land du besøker. Skaff nye venner på plass, ta rede på fakta. Med Internett blir alt så mye lettere! Men det fysiske møtet kan ikke Internett klare av - enda...


(*) Sitatet over står på side 66-67 i boken ”Appell til Nasjonene” – utgitt 1986.
ISBN 82-90224-08-7

Posted by HISOL at 10.53formiddag to Books , Science , Travel , Web/Tech | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e200e551f767d88833

Listed below are links to weblogs that reference Internett som idé siden 1936:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE