Blogg / Kommentera

fredag mai 9 2008

Wiki som reisedagbok?

Som turist i dag på besøk i fjerne reisemål dukker sikkert spørsmålet opp: Hvordan skal jeg få skrevet ned mine reiseminner og publisert bilder raskt og effektivt via Internett? Det finnes mange valg og Internettverktøy for dette. Du kan selvsagt bruke en blogg (gratis via Googles blogger.com, weblogg.no, blogg.no, typepad.com, myplace.no, wordpress.com, etc.).

Felles for disse tjenestene er at du logger inn og oppretter en ny post (eller innlegg) for den aktiviteten. Her kan du også legge til digitalbilder og skrive hva som helst. Dine venner eller familien kan så kommentere dine opplevelser. Om du vil at de skal gjøre det da.

Innleggene dateres ofte i omvendt kronologisk rekkefølge, med nyeste post først. Du kan kategorisere dine poster i ulike temaer om så ønskes. Slik som jeg har gjort her.

En blogg er et fantastisk verktøy som gjør at du får publisert tanker, kommentarer og reiseopplevelser relativt raskt og effektivt. Du kan velge mange tema og bakgrunner for din personlige stil.

Ønsker du være friere fra bloggens begrensninger i skriveprosessen (i og med at bloggen bare baseres på daterte poster, bilder og kommentarer) kan det være interessant å tenke på wiki.

Hva er wiki? Det er en hypertekstsamling av dokumenter/nettsider med tekst og bilder. Her er du ikke begrenset av bare poster i omvendt kronologisk rekkefølge med eller uten kommentarer når du beskriver dine opplevelser.

Wikien, som kjent fra wikipedia.no, gjør det mulig å bygge opp dine reisedagbøker med bilder, linker til ulike temasider og  ulike plugin (for video, foto, chat, lyd etc). Du kan også bestemme tilgangsrettigheter, ulike temaer, bakgrunner etc.

Du kan velge mellom et stort antall. Liste på alternativ finner du på http://www.wikimatrix.org. En bra wiki jeg har testet kommer fra http://www.pbwiki.com.

Prøv en wikitjeneste neste gang du er ute og reiser!

Pbwikib_2   

Posted by HISOL at 06.29formiddag to Current Affairs , Travel , Web/Tech | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e200e5521860e48833

Listed below are links to weblogs that reference Wiki som reisedagbok?:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE