Blogg / Kommentera

fredag oktober 31 2008

Få profesjonelle reisefoto

Fotosafari
Det finnes veldig få profesjonelle reisefotografer. Det er interessant å vite. Har du også tenkt på at det ikke finnes så mange reisemagasin? Escape, National Geographic Traveler, Backpacker, Vagabond og noen til. Det finnes sikkert flere, men ikke mange.

Med all verdens digitalkameraer har du nå mulighet til å ta noen virkelige bra reise- og byfoto som kan matche hvilken som helst profesjonell fotograf. Men det er bra å kunne noen grunnleggende fototips. Her kommer noen smarte tips fra Scott Kelby, en av verdens mest solgte forfattere av fotografilitteratur:

Vær klar for «bildet»
Når du er på byferie søker du etter reisebilder. Så hvordan gjør du det for å fange «bildet» foran deg ? Jo – du skal bare konsentrere deg på en sak – fang bildet. Kameraet skal gjøre resten. På ditt kamera har du noe som heter (P) eller Program. Da stilles både blender og sluttertid automatisk, uten at blitzen felles opp (det skjer derimot i Auto). Ha alltid digitalkameraet i Program når du går gatelangs.

Om du kommer til en situasjon som ikke endres på noen minutter kan du bytte til blenderprioritet (Tv på Canon eller S på Nikon) eller manuell.

Om du ikke endrer på noen av kontrollene gjør kameraet resten for deg. Perfekt.

Fotografer som en profesjonell
Reisemagasin inneholder to typer mennesker – gamle og barn. Ingen 50-åringer, men riktig gamle mennesker, med rynkete hud  som lær, med kjepp og en hatt fra krigens dager. Små søte barn er også et yndet fototema. Husk på enkle ukompliserte bakgrunner.

Om noen av disse aldersgrupper dukker opp – bruk litt tid og småprat, da slapper de av og du får et naturlig uttrykk – og bygger du opp en god relasjon lar de deg fotografere lengre.

Unngå dette
Folkesamlinger. Fotografer en gate tidlig på morgenen, to-tre personer tilsammen men unngå folkesamlinger. De vil du ikke ha i ditt eget fotoalbum en gang.

www.kelbytraining.com

Foto: flickr.com - Two Roses, emdot, og Hamed Masoumi

Posted by Travelstart at 07.41formiddag to Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2010535c3ab94970c

Listed below are links to weblogs that reference Få profesjonelle reisefoto:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE