Blogg / Kommentera

tysdag oktober 28 2008

Høstsykling

Min første sykkel fikk jeg som sjuåring. Det var i Kirkenes, våren 1976. Litt vinglete i begynnelsen, men fikk fort teken på det. Sykkelen holdt et par år. Tok med den til sydligere strøk, Stjørdal, der jeg fortsatte på barneskolen. Lite trafikk på den tiden, og med en forholdsvis enkel sykkel var jeg ikke utsatt for noen ulykker.

Min neste sykkel fikk jeg som 10-åring på Frosta. Merket var Peugeot. Med flere gir gikk det nå unna. Syklet i grøfta på løs grus på en asfaltvei sommeren 1981, de små arrene på venstre hånd sees enda (om man titter veldig nøye). Likte ikke helt min Peugeot etter det, fremhjulet og rammen ble helt skjev. Så den sykkelen ble ikke brukt mer...

Det ble først høsten 1989 i Trondheim at jeg kjøpte min DBS terrengsykkel med 21 gir. Nå gikk det fort, mellom bakker og berg i Trondheim. Hadde hjelm, men vet ikke om jeg brukte den hele tiden. Det var fantastisk å sykle opp til Gråkallen, 550 meter over havet. På smale stier med store kampesteiner og sleipe røtter syklet jeg og noen studentvenner på høstparten.

Sykkelen ble brukt til mer en fritidssykling, den ble med til Oslo og Bærum, der jeg var avisbud. Fine sykkelstier i Bærum og Bekkestua-området.

Sykkelen ble dessverre stjålet høsten 1997, så jeg klarte meg uten sykkel frem til 2006. Da ble det en ny terrengsykkel igjen. Å sykle på fine høstdager er en opplevelse. Luften er klar og de fine høstfargene i gult, oransje og rødt er bare til å nyte av.

Et tips: du kan godt ha bagasjebrett både foran og bak på en terrengsykkel. Skal du ut på langtur er det bare å laste på sykkelen utstyret og sykle i vei...

Les mer:

- www.bike-norway.com
- www.syklistene.no

Posted by Travelstart at 06.27formiddag to Sport | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2010535b9c452970b

Listed below are links to weblogs that reference Høstsykling:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE