Blogg / Kommentera

torsdag november 20 2008

Lotustempelet

Boo460

På vår India-reise i slutten av august, begynnelsen av september 2005 besøkte jeg og min hustru ikke bare vakre Taj Mahal. Et av våre mål var å besøke Bahá’í Lotustempelet i New Delhi.

Vi bodde heldigvis i et 3-stjerners hotell i den sørlige delen av New Delhi, men det tok allikevel 25 minutter med autorrickshaw i 40-graders varme til området for tempelet. Først tenkte vi å gå – det så ikke så langt ut på kartet, men vi bestemte oss for autorrickshaw i tett trafikk.

Når vi kom dit så vi med en gang att dette var helt annerledes en andre religiøse steder – her er det ingen salg av religiøs krimskrams eller fotografjegere slik som i Taj Mahal.

En stri strøm av mennesker bevegde seg i god orden inn på tempelets område, men det var ikke direkte noen tett kø ved inngangen, heller et jevnt innsig med folk. Folk fra alle nasjoner og kulturer så vi. En del grupper av studenter med sine lærere eller munker og nonner i ulike ordener så vi også.

Den vakre parken fremfor tempelet var grønn og frodig, og midt fremfor tempelet skulle vi ta av oss skoene innen vi fikk gå inn i tempelet. Vi fikk hver vår tøypose og en nummerbrikke, og så var det bare å gå den glødende hete stien opp mot tempelet.

Dette var første gangen vi besøkte tempelet og det var en majestetisk opplevelse.

Dette tempelet, eller tilbedelseshus ble ferdigbygd 1986. Den kanadiske arkitekten Fariborz Sahba med iransk opprinnelse brukte 10 år på prosjektet med å planlegge, designe og bygge dette unike tempelet i en form av en lotusblomst.

Foto: media.bahai.org

Fortsettelse følger...

Posted by Travelstart at 07.41formiddag to Reisemål | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2010535fde145970b

Listed below are links to weblogs that reference Lotustempelet:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE