Blogg / Kommentera

torsdag november 27 2008

Michelin-guidens stjerner

Den første Michelin-guiden ble publisert i Frankrike, august 1900. Den var gratis frem til 1920 og opprinnelig beregnet på sjåfører. Guiden inneholdt en mengde praktisk informasjon, tips for reparasjoner av dekk, kart over byer og gatenettverk, listet bensinstasjoner, hoteller og verksteder.

For Michelinbrødrene var målet med å satse på bilismen å utvikle dekkmarkedet. De ville fremme og øke reiselysten, gjøre det sikrere og trivelig - med andre ord satse på mobilitet, noe som fortsatt er et hovedmål i Michelins karter, guider, atlas og andre publikasjoner.

Praksisen med å gi stjerner til de beste restaurantene ble introdusert 1926 og utviklet seg til 2- og 3-stjerner tidlig 1930-tall. Siden da har Michelin blitt en udiskutabel norm for gourmetrestauranter over hele verden.

I 2008-utgaven av Michelin-guiden finnes 22 land representert, deriblant 20 guider for Europa, 4 for USA og den første Michelin-guiden for Tokyo. I 2009 vil en andre Michelin guide bli født i Asia; Hong Kong og Macao som publiseres 5. desember.

Hvert år, for 90 land verden over, publiseres 18 millioner kart, atlas, turistguider og restaurant- og hotellguider - alltid med det samme fokus på kvalitet.

Les mer på www.michelinguide.com

Posted by Travelstart at 07.54formiddag to Mat og drikke , Restauranter , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20105361de132970c

Listed below are links to weblogs that reference Michelin-guidens stjerner:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE