Blogg / Kommentera

måndag desember 22 2008

Google Earth tar deg med

Om du er interessert i mer enn bare kart og kompass og digitale hjelpemiddel når du skal planlegge din neste ferietur er Google Earth noe for deg.

Google Earth viser ditt hus, jobben og ditt neste reisemål. Her kan du utforske steder du ikke visste om - eller finne selve ferieparadiset.

Programmet er på omkring 7 MB, så det får plass på de fleste datamaskiner. Bra å ha med i den bærbare. Google Earth fungerer på både PC, Mac og Linux-operativsystem. Du kan få det til og med i din iPhone.

Fotorealistiske bilder på bygninger, gatenivå, og terreng viser veien. I tillegg kan du vise "etiketter", geografisk informasjon, veier, 3D-byggninger, værforhold, bildegalleri, interessante plasser markert av andre besøkere og wikipedia-artikler om stedet.

Via Googles tjeneste Panoramio kan du organisere dine bilder og interessante steder og vise innholdet for hele verden.

Google-maps-earth-panoramio

Synes du ikke jorden er nok kan du utforske galakser og himmellegemer. Og har du vedlikeholdt dine gode geografikunnskaper siden skoletiden er det bare å delta i Google Earth Community der du kan bidra med dine tips og ideer til en bedre virtuell verden.

Synes du det savnes 3D-modeller over ditt feriested? Da er det bare å sende Google Earth-lenken til ansvarlig turistsjef eller byplanlegger. Så kanskje om noen år finner du en spennende virtuell turistfelle på øyparadiset.

Ønsker du ikke å installere Google Earth kan du prøve "lillebror" Google Maps i din nettleser. Her får du en rask og enkel kartoversikt over reisemålet. Enkelt og greit det også.

Og skulle du få tid til overs er det bare å kjøre Google Earths flysimulator....

Lenker:

Illustrasjon: Google Maps™, Google Earth™, Panoramio.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.26formiddag to Forberedelser , Games , Produkter , Reisemål , Science , Tips , Web/Tech | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20105368a4345970b

Listed below are links to weblogs that reference Google Earth tar deg med:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE