Blogg / Kommentera

tysdag januar 27 2009

Afrikas horn

Afrikas-horn
Som liten tenkte jeg Afrikas horn var i Sør-Afrika, men jeg oppdaget jo ved senere inngående kartstudier som eldre at det ligger ganske langt oppe på nordøstkysten, nærmere bestemt den trekantformede halvøya som foruten Somalia også omfatter hele Etiopia, Djibouti og Eritrea. Det er den østligste delen av det Afrikanske kontinent.

Afrikas horn har formen som et nesehorn og er en halvøy med kyststripe mot det Indiske hav i sørøst og Adenbukta mot nord.

Det virker være et ganske ugjestmildt landskap men regnes av UNESCO ha et høyt biologisk mangfold. Det skal finnes ca. 220 pattedyrarter her, en god del er truede arter. Du finner også omkring 5000 karplanter på Afrikas horn.

Regionen som beboes av rundt 80 millioner mennesker, og som består av landene over, eksporterer bomull, kaffe, bananer og kjøtt.

Afrikas horn består for det meste av fjellformasjoner og markerer separasjonen mellom det Afrikanske og Arabiske kontinent.

Det pågår fremdeles borgerkriger i området, terrorister holder hus her og flere naturkatastrofer har gjort at befolkningen er underernært.

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til sør-, sentral- og nordøst-Somalia, så dette er ikke et reisemål per i dag.

Les mer på Wikipedia.org og UDs landssider om Somalia

Foto: Google Earth

Posted by HISOL at 02.17ettermiddag to Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2010536fa59dc970c

Listed below are links to weblogs that reference Afrikas horn:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE