Blogg / Kommentera

onsdag februar 18 2009

Med en bærbar PC på reisen

Laptop-train
En liten bærbar datamaskin er en glimrende reisekamerat. Den er imidlertid lett å miste eller bli frastjålet. For deg som pendler eller planlegger å ta med datamaskinen eller laptopen i håndbagasjen kan det være verdt å tenke på sikkerheten. Her kommer noen tips til hvordan du kan reise sikkert med den dyrebare datamaskinen:

Sikkerhetskontroll Det er bare å legge PCn frem i sikkerhetskontrollen for gjennomlysning. For å unngå kø er det bra å ta frem større elektroniske artikler (kamera, DVD, MP3, håndholdte spill, mobiltelefoner, PC) ut av håndbagasjen før sikkerhetskontrollen. Som flyreisende oppfordres du alltid til å undersøke internettsidene til flyselskapet du skal reise med for å sjekke for hvordan reglene praktiseres.

På flyet Du kan bruke den bærbare datamaskinen når flybesetningen tillater dette. Det vanlige er at det ikke er tillatt å bruke elektronisk utstyr ved take off og landing.

Beskytt opplysninger Har du personlige filer, bedriftsinformasjon eller sensitive opplysninger på datamaskinen er det bra om du bruker et moderne operativsystem som har filbeskyttelse og kryptering.

Sterkt passord Reiser du ofte bør du beskytte den bærbare datamaskinen med ett sikkert og sterkt passord. Det finnes gode hjelpemiddel for deg som vil opprette sterke passord som er lette å huske, men samtidig vanskelig å knekke for hackere.

Sikkerhetskopi Gjør alltid en sikkerhetskopi på hele innholdet eller de viktigste dokumentene før reisen. Om den bærbare blir stjålet eller det hender en ulykke kan dette innebære økonomisk tap + at all viktig informasjon forsvinner.

Forsikringer En del datamaskinleverandører i samarbeide med forsikringsselskap tilbyr utbytte- eller lånedatamaskiner og PC-service innen noen timer eller vanligvis neste dag om ulykken er inne. Jobber du med den bærbare kan dette være verdt å kjøpe som en ekstra forsikring.

Trådløs sikkerhet La deg ikke lokke til å logge inn på et trådløst nett hvor som helst. I dag kan de som har ganske enkel kunnskap om trådløse nett sette opp ett falskt trådløst tilgangspunkt - det kan være hackere som kaprer nettverkstrafikken din eller identitetstyver som etterligner legitime Internett på offentlige steder.

Se også:

Foto: Flickr.com - mandiberg

Posted by HISOL at 06.51formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Tips , Travel , Web/Tech | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2011278f884d828a4

Listed below are links to weblogs that reference Med en bærbar PC på reisen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE