Blogg / Kommentera

torsdag februar 26 2009

Gjør en lang flyreise behagelig

Fly2
Om du har planlagt en reise til eksotiske strøk langt vekk er det bare å forberede seg mentalt for en 10-12 timers flyreise før paradiset er i sikte. Fjerne strøk er jo nettopp det - fjernt fra vinter og storm her i nord. Det kan være bra å vite hvordan du forbereder deg slik at du "overlever" den lange flyreisen. Her kommer noen tips:

Før avreise Ta med en nakkepute, ørepropper eller øyemasker. Da kan du sørge for en god natts søvn. Enkelte flyselskap deler ut øyemasker. Tenk også på å bruke briller i stedet for linser på lange flyreiser. Bruk også behagelige klær. Ta med støttestrømper, en god bok og tyggegummi for å få ut dotter av ørene. En MP3/DVD-spiller kan også være smart.

Tenk på å ha alle reisedokumenter lett tilgjengelig. Husk å opplyse om matallergier i god tid før reisen.

Logg inn på flyselskapets nettside noen dager før avreise og velg om du vil ha sitteplass ved vinduet eller ved midtgangen.

På flyplassen Sjekk inn tidlig all bagasje. Regn med lange køer både ved skranken, terminalen eller ved sikkerhetskontroll. Etter sikkerhetskontroll kjøper du mineralvann som du kan ha med ombord i flyet når du merker at det blir tørr kabinluft.

Ombord Ta av skoene for å unngå hovne føtter. Sokkene beholder du på. Forsøk å ta en rusletur i midtgangen om mulig. Det er ikke bra å sitte stille lange perioder. Strekk på bena selv om du sitter.

Vær forsiktig med alkoholinntak. For å unngå å søle på klærne fyller du i bare halv kopp væske. Plast/metallbokser med væske åpner du med åpningen bort fra kroppen. Gjør ikke raske eller plutselige bevegelser med armene - da minsker du risken for at din medpassasjer får et slag i ansiktet.

Tips:

www.seatguru.com - viser deg seteplassering for de fleste flyselskaper og flytyper.

Foto: HISOL - privat

Posted by Travelstart at 08.09formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Mat og drikke , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2011168982d56970c

Listed below are links to weblogs that reference Gjør en lang flyreise behagelig:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE