Blogg / Kommentera

onsdag februar 25 2009

Ny taxfree-ordning ved ankomst fra utlandet

Butikk
Både ved avgang og ankomst har mange norske flyplasser butikker med bra sortiment. Gardermoens avgangsbutikk har fullsortiment med omkring 12 000 produkter. Både Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand har døgnåpne butikker på flyplassen.

Fra 1. mars innføres en ny ordning ved ankomst fra utlandet - nå får alle som går gjennom kassen et usynlig stempel på høyre hånd. Det skal sikre at passasjerer ikke handler mer enn lovlig kvote. Det har myndighetene (Toll- og avgiftsdirektoratet) bestemt.

Fram til nå har passasjerer fra utlandet måtte vise frem ombordstigningskortet når de skulle betale - og dermed har mange klart å lure til seg kvoter. I og med at det nå er elektroniske billetter, er det ikke lett å vise "korrekt" reisedokumentasjon.

Det usynlige stempelet vises lett med en UV-lampe. Det virker lett og enkelt å avsløre de som forsøker å handle over sin kvote.

Les mer:

Kvoter på fritak fra toll

Foto: HISOL - privat

Posted by HISOL at 06.51formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Food and Drink , Mat og drikke , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201116896aa28970c

Listed below are links to weblogs that reference Ny taxfree-ordning ved ankomst fra utlandet:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE