Blogg

« februar 2009 | Main | april 2009 »

tysdag mars 31 2009

Bare for henne

Jeg rådførte meg med mine kolleger på jobben - og fikk disse reisetipsene: Ta alltid med en kopi på reisedokumentene i din carry-on bag. Legg ikke alle penger i samme bag/koffert, men plasser dem på ulike steder.

Et godt tips er å plasserer øreringene i leppestiftssettet med det lille speilet. Det gjør det lette å finne - du unngår å miste dem.

Ta ikke på deg klær som gjør at du stikker fram i folkemengden. Unngå sterke og klare farger, spesielt i fremmede land - lær skikker og seder. Reis for eksempel ikke til Iran med korte shorts.

how to succeed with women

Om du bestemmer deg for å leie en bil på din eventyrreise... helt OK! Men vær smart og gjem alle veikart som tipser potensielle biltyver om at du er en turist. Velg også en bil uten store reklamemerker eller logotyper fra utleiefirmaene.

Et smart tips er å la folk vite at du ikke er alene. Litt spesielt kanskje - men det kan faktisk hjelpe! På hotellet kan du gi en beskjed til deg selv, for eksempel til "Johan", eller om du får en innkommende telefon kan du "gi beskjed til John om at du vil være tilbake om 15 minutter". Men - gjør ikke dette før du føler deg usikker, eller om du ønsker en illusjon av en reisepartner.

Kommer en mann op til deg og spør "Er dette første tiden i ____?", kan dette være et første forsøk til nærmere kontakt. Si i stedet "Nei. Vi besøker ___ ofte" og gå bare videre.

Reiser du alene og ønsker ikke selskap kan det være smart å minske den muligheten. Om du reiser med tog kan du sitte på yttersetet og la jakken eller reisevesken ligge på vindusetet. Om du er på en restaurant kan du la din kappe ligge på setet i mot deg - det ser ut som om du har en gjest. Litt anti-sosialt? Noen ganger kan dette være ett smart drag for å få være i fred.

Hvordan håndterer kvinnelige reisende utfordringene i land i Midtøsten? Strikte moralkoder kan gjøre livet for kvinner litt mer omstendelig. Øst og Vest har ulike perspektiver når det gjelder likestilling og slike ting.

Flickr.com - jesse.millan

HISOL

Posted by Travelstart at 07.39formiddag to Forberedelser , Leiebil , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (1) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

måndag mars 30 2009

Tips til menn

Man at Momos Restaurant

Her er noen reisetips - også tips til menn som ikke reiser akkurat nå. Om du desperat behøver barbere deg og barberkremen er dyr der du er, kan det billigste og (kanskje?) det beste være å kjøpe en barberkrem fra nærmeste apotek. Jeg har hørt at nye Boots apotek har en bra og billig barberkrem som kommer i små økonomipakker med som gir god fuktighet til tørr hud.

Tar du med slipset på reisen kan det være bra å rulle det sammen med fingrene til en liten rulle og putte i en ren sokk. Det gjør at slipset ikke blir skittent.

Gjør en "falsk lommebok" for småutgifter på langreisen. Her kan du ha et gammelt, utgått kredittkort, hotellkuponger etc. Bare dagens forbruk i småpenger her. Andre kredittkort og penger plasserer du separat, godt usynlig for tyver. Les mer om hvordan du gjør en slik lommebok.

Husk å ha din "riktige" lommebok sikkert på innsiden av din genser (ikke i jakkelommen eller bukselommen). Og vri lommeboken 90 grader - det gjør det vanskeligere å stjele.

En venn gav meg tipset å ta et tykt gummistrikk rundt lommeboken. Det gjør at du virkelig "føler" at noen forsøker stjele lommeboken på grunn av friksjonen...

Du er på en gate med mye folk, eller store turistgrupper og du mister oversikt over ektefellen. Hun har kanskje besøkt nærmeste smykkebutikk. Ta begge med dere en stor paraply i lyse, klare farger med et lett gjenkjennelig mønster og nå er det bare å slå opp den over folkemengden - dere finner hverandre raskt og effektivt...

Foto: flickr.com - DavidDennis

HISOL

Posted by Travelstart at 07.18formiddag to Forberedelser , Produkter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag mars 27 2009

Handikappet på ferietur

Selv er jeg i fin form, men med tanke på de som ikke er så rørlige eller kanskje må bruke rullestol kan det være bra med noen tips for langferien.

Når du bestiller reisen skal du kontakte spesial service som vil gi deg informasjon om ledsagerhjelp fra billettskranken til flygaten. Men om du ønsker at en familiemedlem eller venn skal hjelpe deg behøver du et "ledsager pass". Din medhjelper må vise ID og må følge samme sikkerhetsprosedyrer som du. Er du en nervøs person kan det være godt å ha noen ved sin side - det gjør reisen triveligere.

Før du kommer til avgangshallen for flyet så må du sørge for at din assistent hjelper deg via sikkerhetskontrollen. Sikkerhetspersonal behøver ikke hjelpe deg med annet enn selve sikkerhetsprosedyrene.

Behøver du en førerhund som assistanse må du informere reisebyrået eller transportselskapet om dette når du gjør bestillingen av reisen. Du kan bestille et ekstra sete, men det er ikke alltid beste plass for hunden, og du vet ikke sikkert om du får det før straks før innsjekkingen. Førerhunder tillates normalt på fly - men om en person med allergiproblemer har bestilt før deg finnes risikoen for at du får ta et annet fly.

Husk også på å informere deg om rabatter for funksjonshindrede. Det er ikke alltid lett å vite. Ofte får man parkere gratis uten for kjøpesenter eller større attraksjonsområder som parker og turiststeder. Og er du en familie med bil og en familiemedlem i rullestol kan det bli store summer å spare på handikapparkeringen.

Posted by HISOL at 06.50formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Hotell , Leiebil , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag mars 26 2009

På reise som gravid

Planlegger du en lengre reise når du er gravid - prat med din lege først. Har du ingen forhindringer eller komplikasjoner vil din doktor sikkert la deg reise - unntatt under den siste fasen av graviditeten (da risikoen for missfall er størst). De fleste flyselskap har reguleringer for hvor sent i graviditeten du kan reise. Sjekk dette før avreise, så blir du ikke skuffet.

Det er muligens ingen god idé å reise om du behøver ekstra/ny vaksinering. Du bør unngå inntak av fremmede substanser under graviditeten (det inkluderer alkohol og røyk). Det er sikrest for det ufødte barnets helse.

Bestill flysete med komfort som første bud:

  • Et sete nær toalettet gjør livet enklere
  • Et sete nær midtgangen gjør at du kan ta små korte gåturer
  • Seter på første rad kan ha størst benplass
  • Førsteklasse er mest komfortabel - om du har økonomisk mulighet

Medisinsk sertifikat er viktig Ta med dette på reisen fra din doktor. Det er en bekreftelse på at du kan reise under din fase av graviditeten.

En tid i ro og stillhet Under lengre reiser er det bra å ta med en DVD, walkman eller iPod med lett musikk, åndelige sanger eller noen bøker om barn. Det vil gi deg og det ufødte barnet glede og fred.

Spis og drikk rett Ta alltid med din egen mat når du reiser. Forbered hjemme før avreise. Unngå snacks eller ferdigmat fra markedet. Ta med friske frukter og juice i små termoser eller drikkebeger. Lett å ta med - og næringsrikt.

Ta med en venn Om mulig, reis ikke alene. Ta alltid med nødnummer og din leges kontaktdetaljer (og ha disse lett tilgjengelig) i tilfelle noe hender under reisen.

Posted by HISOL at 06.46formiddag to Boktips , Fly , Flyselskap & flyplasser , Food and Drink , Forberedelser , Mat og drikke , Religion , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag mars 25 2009

Fantastiske priser til Asia‏

Finnair
Finnair tilbyr smidige avganger til Asia via Helsingfors. Som reisende sparer du både tid og besværligheter takket være den korte flytiden fra Helsingfors. Dessuten har Finnair sin base på flyplassen, noe som gjør det hele ennå mer smidig.

Salgsperiode: til og med 31. mars 2009

Reiseperiode: For Delhi og Seoul gjeller avsluttet reise senest 30. juni 2009. For Bombay gjelder avsluttet reise senest 30. april 2009. For Shanghai gjelder reisen mellom 15. mai til 30. juni 2009. For Hongkong gjelder 1. mai – 31. mai 2009. For Bangkok gjelder 1. mai – 30. juni 2009.

 
Bangkok- kr.4948 Hong Kong- kr.4516
Delhi- kr.4223 Bombay- kr.4185
Shanghai- kr.4564 Seoul- kr.6250

Posted by Travelstart at 03.55ettermiddag to Aktuelt , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag mars 25 2009

Skal du snart holde bryllupstale?

Våren står foran døren. Det ser ut til å bli et stort familiebryllup i mai du innser at du må holde en tale...

Det gjelder å være oppfinnsom og underholdende, slik at ingen sovner over en kjedelig eller uinspirert tale. Å underholde og holde en slik tale kan være en så stor påkjenning at mange vegrer seg for å gjøre det, men tar du tiden nå og planlegger i forvei bør dette gå fint.

På bryllupet forventer ikke gjestene seg en laaang tale. De ønsker heller ikke å jobbe mentalt med å forstå meningen - og de vil slettes ikke høre noe negativt eller trist.

Mange underholdningstaler inneholder humor, men du behøver ikke være morsom for å underholde brudeparet og gjestene. Selv et drama du har sett på TV behøver ikke inneholde et fnugg humor - men du liker programmet. Slik er det med bryllupsgjestene - de vil like presentasjonen - om det var en interessant begivenhet, eller en dramatisk hendelse i brudeparets liv.

Hva du enn velger for tema - så husk at du ikke skal gi gjestene en dypere forståelse for temaet. Din hensikt er å skape et interessant perspektiv - men budskapet skal ikke være hovedpunktet.

Organiser talen etter følgende struktur: åpning, innehold og konklusjon.

Åpning - skaper umiddelbar respons og setter tonen for resten av talen

Innehold - bygg opp inneholde i små sekvenser til et klimaks - fulgt av en kort pause for deretter å bygge opp til et nytt klimaks.

Konklusjon - en kort, plutselig og definitiv avslutning. Her kommer det beste med historien, men det er ikke et antiklimaks. Publikum skal kjenne det slik at du har oppnådd det du ville og at det var et naturlig stoppepunkt.

Ha det trivelig. Gjør det enkelt for gjester og brudepar. De skal ikke behøve tenke for dypt. Gjør dine tanker og organisasjon av talen enkel og lett.

Velg dine ord nøye og sørg for at de påvirker. Skap "bilder" så virkelighetstro at publikum kan "se" hendelsen framfor seg.

Og hemmeligheten med en fantastisk historie er det "uventede". Publikum blir alltid fortryllet av det uventede - som om de deltok på en fornøyelsespark.

HISOL

Posted by HISOL at 07.52formiddag to Forberedelser , Humor , Kunst , Produkter | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag mars 24 2009

God planlegging av studiereisen

Det er flere reisebyrå som tilbyr målrettede reiser og aktivitetsturer for studenter, ungdom og andre eventyrlystne. De aller fleste firma er lovlige, noen er ikke det. Her kommer noen tips som kan hjelpe deg å oppfylle drømmen om et fint opphold, enten det er ferie før eller etter eksamen eller en prosjektreise/studiereise som volontør...

Velg rett reisemål. Forsikre deg om at du ikke kommer til steder med giftige strender, stormskadede områder eller ugjestmilde strøk langt fra sivilisasjonen. Rivieraen behøver ikke være som beskrevet i brosjyren.

Hvor lenge har reisebyrået eksistert? Sjekk anbefalinger fra tidligere reisende. Hvordan er hotellene og overnattingsmulighetene? Er det billig charterfly eller et ukjent flyselskap? Er mat inkludert? Hvilken type mat?

Hva får du for pengene? Se deg ikke blind på den fargerike brosjyren og "generell informasjon" folderen. Se også opp for skjulte kostnader, tilleggstjenester, skatter og avgifter som legges på totalprisen. Er det dyrt å avbestille sent?

Forsikring mot mistet bagasje. Finnes det tilbakebetalingsmuligheter ved forsinkelser om bagasjen forsvinner?

En god idé er å lese lokale eller regionale nettsider for ditt reisemål. Det er lett å oversette teksten via Google Translate. Se opp om området er usikkert, om det råder unntakstilstander eller advarsler fra andre turister om nettopp reisemålet du sikter etter. Sjekk stormvarsler - det er ikke moro å komme til et område som ligger i orkanbeltet om orkansesongen står rundt hjørnet.

Les nøye deadline for avbestillingsinformasjon. Visse reisebyrå tilbyr en forsikring i tilfelle kanseleringer. Det kan være verdt en slik.

En del land har masse unødvendig lokalbyråkrati med upålitelige personal som ser muligheten til å tjene ekstra penger for "spontane" gebyrer og avgifter for service. Se opp for dette!

Forsøk å bruke kun ett kredittkort på reisen. Om det oppstår problemer, kan kredittkortfirmaet (VISA/Mastercard, American Express) hjelpe deg.

Husk å ha gyldig pass for ferier til utlandet. Minst 6 eller kanskje 12 måneder lengre en oppholdet må passet være gyldig. Sjekk dette med landets ambassade/konsulat før avreise.

Posted by HISOL at 06.48formiddag to Forberedelser , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

måndag mars 23 2009

Reiser med barn

Barn på flyreise

Noen ganger må barnet reise med fly alene, og da er det bra å skrive ned alle viktige telefonnummer i en liten notisblokk eller lommekalender slik at barnet kan vise den frem ved behov til flyvertinnen eller den som tar i mot på flyplassen.

Regn ikke med att den lille bare vil spise flymaten. Litt tyggegummi gjør susen ved takeoff og landing. Og for å unngå ulykker og søl med mat og drikke kan det være verdt å ta med plastklær eller plasttøy.

Et godt råd jeg har hørt er å bestille billetter til tider med minst trafikk (sent natt eller lunsj). Da øker muligheten til å få et ledig sete slik at barnet kan strekke seg litt og sove. Men kom til flyplassen tidlig - det er ikke morsomt med endeløse terminaler. Og å springe med småbarn og all bagasje er håpløst - nesten umulig.

Ved bilreiser kan det være bra med små "belønninger" til bruk for visse situasjoner. Men ikke gi ut disse for fort. Forsøk litt hver time ved behov - i små porsjoner.

Ta med en pakke plastlokk for sikkerhetskontakter ved hotellbeøk. Det er ikke alle hoteller som har disse små praktiske sikkerhetsproduktene som hindrer barn å få elektrisk støt ved lek (redder liv).

Og ekstra klær for voksne er selvfølgeligheter! Spesielt med små barn som behøver drikke i voksnes fang kan melkeskvetter eller oppkast bli problematisk. Små vannflasker er bra for dels å ha som tørstedrikke for småbarn, og dels å tørke opp matsøl på klærne.

Husk å ta med barnas favorittbøker, innspilte fortellinger, DVD-filmer, barnesanger i MP3-format, billige lekesaker og noen nye spennende bøker eller magasin.

Foto: flickr.com - ka3vo

HISOL

Posted by Travelstart at 07.25formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Food and Drink , Forberedelser , Mat og drikke , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag mars 20 2009

Premiere med British Airways og mye annet‏

Helt utrolig lave priser
Det finnes fremdeles mange billige billetter med SAS. Utnytt muligheten nå og bestill billig på Travelstart.
 
London- kr.1273 Amsterdam- kr.1333
Milano- kr.1453 Brussels- kr.1194
Zurich- kr.1204
British Airways
Selvsagt er det trivelig å få velge først! Nå slipper det anrike flyselskapet British Airways billetter til verdens alle hjørner. Pass på å bestill billige flybilletter til de datoene som passer deg best – i dag er tilgjengeligheten total!

Reiseperiode: 17. mars – 3. juli 2009, 17. august – 30. september 2009, samt 1. oktober 2009 -31. mars 2010

Salgsperiode: 17. mars – 7. april 2009
 
New York- kr.3732 Chicago- kr.3542
Seattle- kr.4233 Washington- kr.4000
Miami- kr.3922 Los Angeles- kr.4423
Beijing- kr.4396 Shanghai- kr.4396
Cairo- kr.3501 Bombay- kr.3938

Posted by Travelstart at 08.00ettermiddag to Aktuelt , Fly , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag mars 20 2009

Feriere med mobiltelefon i utlandet er ikke så lett

Jeg - som de fleste, tar med meg mobiltelefonen på reisen. Det er jo alltid bra å kunne nå mine kjære hjemme. Oftest blir det SMS-kommunikasjon - og det kan jo koste en del, beroende på hvor i verden jeg befinner meg.

En venn gav meg tipset å kjøpe et forbetalt kontantkort i lokal valuta på mitt reisemål. Det er smart og billigere (spesielt å bli oppringt). For å gjøre dette må du låse opp mobiltelefonen - og de fleste nyere telefonene er fleksible i så måte. Et nettsted unlockathome.com kan faktisk hjelpe deg å låse opp nærmest hvilken som helst mobiltelefon med simkort.

En viktig sak er å tenke på hvilket "bånd" som er kompatibel for de landene du planlegger å besøke. De fleste nye telefoner er triband eller quad-band - og burde fungere de fleste steder i verden.

Bruker du å lytte på dine inntalte beskjeder på din mobiltelefon i utlandet? Det kommer til å bli dyrt om du bruker ditt normale simkort. Du får betale for oppkoplingen, og tiden det tar å lytte på dine talemeldinger. Og det behøver ikke være lett å taste seg gjennom menyvalgene fra utlandet. Telefonsystemene har ulike dialekter. Jeg har hørt at det faktisk finnes bærbare toneimitatorer for telefoner (uten selv å ha prøvd det).

En annen sak - sjekk dine ringetoner for mobilen. Alle har sin egen "melodi" eller eget "lydsignal" ved oppringning på sin mobiltelefon. Men tenk på dine reisekamerater eller medpassasjerer. Hold telefonen i nærheten og minsk volumknappen (eller sett mobilen på vibrering). Og unngå risikoen for å bli arrestert, som historien fra O'Hare International Airport: En man ble arrestert da han hadde en ringetone som sa "Bomb!" fulgt av lyden av en eksplosjon og latter i bakgrunnen. Han fikk ikke være med noe fly den kvelden.

Posted by Travelstart at 07.54formiddag to Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE