Blogg

« mars 2009 | Main | mai 2009 »

torsdag april 30 2009

Vår med tulipaner i Amsterdam

Tulips In Amsterdam

En fantastisk opplevelse venter tulipanelskere under våren i Amsterdam. Selv har jeg gått glipp av tulipanenes eldorado da jeg deltok på skolemusikkens tur dit i slutten av juni 1984...

I alle fall vil du finne trivelige hoteller og en blomstrende vår i tulipanenes Mekka. Et bra tips er å leie en pram og en sykkel - det virker være den beste måten å oppdage Amsterdam. Koster omkring 700-800 Euro per person for sju netter inklusive alle måltider og en 24-girs sykkel.

Våren under april og mai er den fineste tiden for en tulipantur til Nederland. Under denne sesongen er hele landet fylt med ulike blomsterdekorasjoner.

Besøk Keukenhof parkene og fyll deg selv med blomstrende liv. Under tulipansesongen vil du finne flere tilsvarende parker dedikert til tulipanen - blomsterdronningen av Amsterdam. Til Keukenhof kommer du via en guidet tur eller via lokaltog fra sentralstasjonen.

Tulipaner er Amsterdams symbol på vår. Tulipaner og Amsterdam er uatskillelige.

Noe du kommer til å oppdage, på en tulipanenes tur i Amsterdam, går helt tilbake til år 1630 - da ble tulipanene sett på som et tegn på prestisje og respekt og ble til og med gitt som ekstravagante forlovnings- eller bryllupsgaver.

Men tulipanen kom selvsagt ikke bare til Nederland - Østerrike fikk tulipanblomster som et tegn på fremtidstro og for uendelig vennskap i gave fra den ottomanske sultanen Suleiman I den store.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.49formiddag to Båtliv , Kultur , Kunst , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag april 29 2009

Familieparken Disney for store og små

Mickey and Minnie do it on stage

Å reise til Disney World kan bli en av de fineste minner du får med barna - men det kan også bli den tøffeste. Samme moro som skaper store smil kan også forårsake overstimulanse, utslitthet og generell nedstemthet hos både barn og foreldre. Som med mange saker - så har all moro en pris.

Bare tiltrede til Magic Kingdom for en familie på fire koster minst omkring 200 USD for en dag uten rabatter eller spesialpriser. Legg til drikke, lunch, niste, suvenirer, hotell og reise t/r Orlando og din Disney World ferie kan få selv den mest økonomiske person til å sette bremsene på.

De som har reist til Disney World ofte har derimot følgende tips for å gjøre besøket til en bedre opplevelse. Her kommer 3 tips:

Overnatt på Disney-hotellene ved Monorail
Selv om transportsystemet i Disney World er lett å bruke vil overnatting ved Monorail (enskinnebane) være meget nær selve parkområdet - du slipper store avstander. Sovetider er lett å tilpasse når du bare er ett stopp borte. For familier med eldre barn er det bra å vite at det går bra å dele opp familien i grupper i tilfelle tenåringene ønsker å være ute litt lengre. Disney tilbyr tre muligheter for overnatting langs Monorail: Contemporary Hotels, The Polynesian Hotell og The Floridian.

Begynn med parkens bakside
Et kjent fakta er at vi stopper ved de første attraksjonene vi finner - så en bra idé er å starte ved parkens bakside og gå til inngangen eller frontområdene. For foreldre med småbarn er et godt forslag å ta rideturen med Dumbo så tidlig som mulig. Denne attraksjonen har lange køer senere på dagen. Aktiviteter innendørs og shower gjør dere når det er meget varmt ute og familien behøver kjøles ned med luftkondisjonering.

Opplev Disney utenfor parkområdet
Dette er lettest med små barn. Det er mange moro saker man kan gjøre utenfor parken. Ta for eksempel bussen til Fort Wilderness Campground for gratisaktiviteter. Her finnes kjøpesenter, zoo og lekeplasser. På kvelden kan dere prøve Mickey middag på Contemporary hotell. Reserver tid slik at middagen er ferdig 20.45 og ta en tur ut på den store parkeringsplassen. Herifra vil du ha den beste utsikten med minst folkemengde over Magic Kingdom's fyrverkerier (husk å bekrefte dager og tider for fyrverkeriene).

HISOL 

Posted by Travelstart at 07.41formiddag to Food and Drink , Foto & Film , Hotell , Humor , Kultur , Mat og drikke , Music , Musikk , Reisemål , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag april 28 2009

Med trombone på fly

Trombone - New Orleans, Louisiana

1998 tok jeg mitt favorittinstrument med meg på reisen til Alaska. Min trombone var godt innpakket i reisevesken som håndbagasje. Det gikk bra faktisk! Med stor ryggsekk og trombone fikk jeg bare ved to tilfeller på flyplassen i Chicago og New York forespørsel om jeg kunne demonstrere instrumentet - det var ikke ved innsjekkingsterminalen - men blant vaktene i avgangshallen. Instrumentet kom med helskinnet og uten en skramme tilbake fra 30 dagers USA-tur.

Her kommer noen tips til deg som funderer på å ta med ditt instrument på en kortere eller lengre flyreise.

 • Du kan velge å ta med instrumentet som håndbagasje eller som innsjekket bagasje. Sjekk med ditt flyselskap før avreise for å forsikre deg om flyet du skal reise med møter ditt behov.
 • Større messinginstrument tar du med som innsjekket eller spesialbagasje.
 • Strengeinstrumenter sjekker du inn som spesialbagasje.
 • Tar du med instrumentet som innsjekket bagasje er et tips å skrive en kort instruksjon til sikkerhetspersonalet om behandling og pakking av instrumentet. Det må være klare og forståelige instruksjoner for personer uten musikalsk bakgrunn.
 • Du kan ta med ett instrument og en håndveske som håndbagasje når du reiser til USA med fly.
 • Husk at en del flyselskaper ikke tillater musikkinstrumenter som håndbagasje - så sjekk dette på forhånd før avreise eller før ankomst til flyplassen.
 • Du kan få muligheten til å være med ved skanning av instrumentet for innsjekket bagasje eller spesialbagasje.
 • Det kan være bra å komme 30 minutter tidligere for bagasjekontroll når du har med ditt instrument som innsjekket bagasje/spesialbagasje.
 • Sjekk størrelsen på innpakket instrument før avreise. Er instrumentet for stort til å plasseres i skapet over vinduet eller under stolsetet kan det hende du må betale for et ekstra sete.
 • Kontakt ditt forsikringsselskap eller musikkorganisasjon for forsikringer mot skader, kanskje en verdisakforsikring er det du behøver?

HISOL

Posted by Travelstart at 07.33formiddag to Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Music , Musikk , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

måndag april 27 2009

Fly sikkert med batterier

batteries

I dag da alle har elektronisk utstyr med batterier kan det være bra å kjenne til følgende tips før flyavgang. Spesielt om du skal til USA, som ikke tillater løse lithium-batterier i innsjekket bagasje (gjelder fra 1 januar 2008).
 • Ta batterier og elektronisk utstyr (mobiler, kamera, video, DVD/MP3-spiller etc) med deg som håndbagasje - ikke som innsjekket bagasje. I flykabinen kan flyvertene da undersøke situasjonen og få tilgang til batterier eller utstyr om en brann skulle oppstå.
 • Kjøp bare batterier fra kjente merkeleverandører - tilpasset ditt ustyr. Bruk ikke batterier fra mindre kjente merker. Et falskt batteri kan forårsake overspenning eller brann og koster deg mer i det lange løpet.
 • Se etter merker/informasjon fra en uavhengig test- eller standardorganisasjon, slik som International Electrotechnical Commission (IEC).
 • Ta ikke med brukte eller skadede batterier på flyreisen. Sjekk vilkår for batterisortering på leverandørens nettside eller via www.sortere.no.
 • Bruk bare oppladbare batterier. Ikke-oppladbare batterier er ikke tilpasset omladning og kan bli farlige om de plasseres i en batteriladeren. Et ikke-oppladbart batteri kan "koke" eller forårsake skader på ditt utstyr senere.
 • Bruk bare en original batterilader eller kompatibel og sertifisert batterilader for ditt utstyr.
 • Om du må ta med elektronisk utstyr som bruker batterier, pakk batteri og utstyr separat, slik at du unngår uaktsom aktivering. For utstyr med innebygd batteri kan du (om det går) også teipe AV/PÅ-knappen i AV-stilling.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.54formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

laurdag april 25 2009

En rolig søndag på Gran Canaria?

Det er helt og holdent opp til deg om du ønsker å ta en rolig søndag på Gran Canaria. Men hvis du ønsker det kan det kanskje lønne seg og hold seg inne.

På søndager er det nemlig full fres her! Dette er dagen da spanjolene har fiesta (fest) Å få plass på stranden kan du nesten bare glemme, og ikke minst fred! Spanjolene tropper opp med hele familien og da mener jeg ikke den vanlige A4-familien, men onkler, tanter, besteforeldre, oldeforeldre og ja du skjønner hva jeg mener.  De er høyt og lavt, skriker når de snakker, griller så røyken flyr i alle retninger og la oss ikke glemme fotballen! Ta på deg hjelm og briller for å komme deg helskinnet gjennom en søndag på stranden.  

Skulle du tenke deg å ta en gåtur, kan du faktisk ende opp med å få samme opplevelsen. Da åpner nemlig spanjolene garasjen sin og der sitter de i go’ stolen og på krakker og skravler hull i hode på hverandre, mens de ser på TV og dette i garasjen!?

I går (søndag) kom jeg meg ikke ut porten fra området jeg bor på fordi der hadde hele bortslaget satt seg, sa ja, det ente opp med at jeg tilbrakte søndagen hjemme i ro og fred.

Men for å være helt ærlig. Så må jeg si at jeg synes vi nordmenn kan lære noe av dette. Tenk så hyggelig å ta meg seg venner og bekjente ut i parken, hagen eller hvor det en kan være hvor man kan samles og nyte hverandres selskap. Hvis våren har kommet hjemme, hva venter du på?

Jeg har i hvert fall tenkt til å samle de jeg kjenner her nede til en ordentlig samling neste søndag, men forhåpentlig vis uten all røyken, tv-tittingen og alle fotballene, og håper flere prøver det samme!

Mange_folk_på_stranden

Posted by Ingvild Sundland at 06.35ettermiddag to Food and Drink , Humor , Kultur , Reisemål | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

fredag april 24 2009

Hva er en miljøvennlig reiseplan?

Måten vi reiser og pendler til jobben på er en stor faktor for hvordan vi påvirker miljøet. CO2 fra transport utgjør omkring 2/5 av en gjennomsnittspersons totale utslipp av veksthusgasser. Mens utslipp fra hjem og industri har minsket de seneste tiårene har transportnæringen nesten fordoblet utslippene siden 1970.

En reiseplan bør inkludere en parkeringsavgift som forhindrer bruk av bil, men det er også viktig å inkludere muligheter for mennesker til å endre til mer miljømessige metoder for transport og jobbpendling. Dette kan være subsidierte bussbilletter, utbygging av sykkelveier, sykkelgarasjer, dusj på jobben for sykelister og bildeling.

Bedrifter kan for eksempel kjøpe sykler for sine ansatte og se dette som en skattefordel. Den ansatte kan betale sykkelen gjennom avdrag av bruttolønn og behøver derfor ikke betale skatt eller forsikringer på disse avdragene. Dette krever litt mer administrasjon, men hvorfor ikke starte en "sykle til jobben" dag eller en "nasjonal sykkeldag" for å sette i gang interessen blant bedrifter og kolleger?

Du bør også satse på en bra relasjon med din kommune for å gjøre en suksessfull reiseplan for pendlere. Du kan få råd og hjelp til å endre offentlige transporttjenester slik at de møter behovene for bedrifter og organisasjoner under rushtrafikken. De fleste lokale myndigheter utvikler sine egne reiseplaner og overser lokaltransport - men det er også viktig å være en del av prosessen om du vil få fordeler.

Gjennom å jobbe i nettverk med andre bedrifter og organisasjoner kan dere skape en stor gruppe jobbpendlere som kan forhandle med transportselskaper for å få rabatter og målrettede tjenester.

Få alle involvert - det gjør du via gode diskusjoner og konsultasjon med ansatte, kolleger og medlemmer i nettverket. Husk at mennesker ofte vil være motvillige til nye forslag - spesielt det å bli fortalt hva de skal gjøre! Gi hver enkelt deltager et personlig ansvarig for en suksessfull plan. En reiseplan er ikke bare bra for miljøet og pendlere. Ved å minske trafikkorker og rushtrafikk vil lokalsamfunnet få bedre "helse" og pendlerne vil komme til jobben mindre stressete.

Det kommer også turister til glede...

HISOL

Posted by Travelstart at 07.45formiddag to Forberedelser , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

torsdag april 23 2009

Alternativer til fly

Interrail-europa 

Tog
I mange tilfeller vil det å ta et tog være raskere enn fly - spesielt i Europa. Eurostar-togene har en innsjekking på 30 minutter (sammenlignet med 2 timer for fly) og går ofte raskere da de går fra London sentralstasjon til Paris sentralstasjon. Til tross for de billige flybillettene øker nå toget i popularitet.

År 2004 tog 71 % av passasjerene toget fra Waterloo til Paris i stedet for å fly og 64 % av passasjerene til Brussel tog toget. Eurostar oppgir at togene oftest er i rute - 87 % av deres tog var i rute, sammenlignet med 70 % av flyene på samme strekning.

Togpass InterRail deler Europa i syv soner. Disse passene er tilgjengelig for 16 i en sone, 22 dager i tosoner, men du kan bruke det en måned i hvilken som helst i flere soner. Prisene er delt opp i barn, ungdom 12-25 og voksne over 26 år.

Interrail fungerer stort sett i hele Europa (med noen unntak), og det er store penger å spare.

Ferger Visse fergeoperatører gir store rabatter for deg med InterRailpass. Det er mange ferger i Europa - mange kystland som England, Irland, Frankrike, Spania, Belgia, Nederland, Danmark, Sverige, Finland og Norge. En fergeopplevelse kan være en spennende opplevelse.

Reise med fraktbåt? Flere reiseagenter kan nå tilby kahytt ombord i fraktskip og lastebåter over Atlanteren. De er vanligvis dyrere, men mye mer spennende enn ni timer filmtittende på en liten miniatyrskjerm! Reisen kan ta flere uker, så dette er troligvis ikke et alternativ for deg som har hastverk eller skall kombinere ferie og forretningsmøter. Men om du ønsker deg en reise for livet, vil det være perfekt.

Les mer om Interrail fra NSB.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.55formiddag to Båtliv , Fly , Flyselskap & flyplasser , Leiebil , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag april 22 2009

Nye kampanjer‏

Ekte trygghet
Swiss kjennetegnes av en trygghetsfølelse og gir reisende en fornemmelse av å ”komme hjem” når de befinner seg om bord.

Nå har du muligheten til å oppleve tryggheten med Swizz takket være denne fantastiske kampanjen.

Salgsperiode: til og med 30. april.
 
Zurich- kr.1036 Florence- kr.1778
Nice- kr.2491 Shanghai- kr.6558
Johannesburg- kr.5732 Bangkok- kr.5676
Lav pris – høy service
AirBerlins konsept – lavprisfly med full serivce – har blitt meget godt mottatt og har resultert i fine utmerkelser. Gjennom oppkjøp har AirBerlin nå gitt seg ut på langdistansemarkedet.

Under flygningen er det meste inkludert – for eksempel mat, tidsskrifter og underholdning.

Ny nonstoplinje Oslo-Berlin/Tegel med start 24. april, 6 ganger per uke
 
Berlin- kr.950

Posted by Travelstart at 03.04ettermiddag to Aktuelt , Fly , Kampanjer | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

onsdag april 22 2009

Velg miljøfly

Spotting-01-0015 Turkish Airlines (TC-JFC), Boeing 737-800

Fly er den raskest voksende bidragsyter til et endret miljø, ansvarlig for minst 13 % av veksthusgassene. I løpet av de siste tiårene har vi blitt avhengig av flytransport. Noe som en gang var en luksus for de rike har blitt den billigste reisemåten fra sted A til B; og vi reiser mer enn noen gang.

De britiske myndighetene forutsier at de i dag 216 millioner passasjerer som passerer gjennom engelske flyplasser årlig, vil øke til omkring 500 millioner passasjerer, år 2030. En del kritikere sier at dette er et konservativt tall da veksten i flypassasjerer oftest har vært undervurdert. Dette skulle da umuliggjøre Englands mål med å minske CO2-utslippene med 60 % av 1990-nivået til år 2050.

Ekspertene forutsier at flytransport øker og at veksthusgassen vil overtreffe målet alene, selv innen andre utslipp medregnes. For hver passasjer på en gjennomsnittlig flyreise vil flyet bidra med mer CO2 enn om hver passasjer kjørte individuelt.

En flyreise fra London til Miami slipper ut 4,8 tonn CO2 i atmosfæren per passasjer - det er mer enn Englands gjennomsnittlige årlige forbruk i utslipp fra biltrafikken. Eksperter sier at for å stoppe miljøforandringene må hver person på jorden bare slippe ut totalt 2,5 tonn miljøgasser under hele sitt liv. Om du kan unngå selv korte flyreiser og minske lange flyreiser vil dette helt klart ha en positiv effekt på miljøendringene.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.49formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Reisemål , Tips , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

tysdag april 21 2009

CO2-nøytral reisemåte

Smart car passing us

Alle vi turister setter CO2-avtrykk. Dette avtrykket kan vi ta bort - noe som sparer både penger og miljøet. For de som ønsker å nøytralisere sine avtrykk til "0" kommer her noen tips til deg som kommer til å bruke bilen, fly eller tog på ferien.

 • Se etter din bil - sjekk dekktrykket. Kjører du med for lite dekktrykk øker du drivstofforbruket og minsker dekkets livstid.
 • Sjekk bilhastigheten - legg merke til hvor fort du kjører: forsøk å minske hastigheten og kjør konsekvent med den hastigheten. Rask akselerasjon øker direkte mengden CO2-utslipp og øker mengden drivstoff.

- Kjører du 120 km/t vil du bruke opp til 25 % mer drivstoff sammenlignet med 80 km/t,
- Kjører du 140 km/t vil du bruke opp til 25 % mer drivstoff sammenlignet med 120 km/t,
- Å kjøre 80-100 km/t vil minske CO2-utslippet (statistikk fra Centre for Alternative Technology)

 • Velg miljøvennlig drivstoff - Når du kjøper din neste bil kan du velge en motor som er mer økonomisk, for eksempel en dieselmotor eller elektrisk bil. Disse motoralternativene vil minske CO2-utslippene. På lang sikt vil du kunne spare penger gjennom billigere drivstoff.
 • Forsøk minsk motorstyrken på din bil. Mindre motorer er ikke bare billigere i innkjøp og sparer deg penger i drivstoff. Dette hjelper også miljøet på grunn av mindre utslipp av CO2. Minsker du motorstørrelsen vil du direkte minske mengden CO2-utslipp.

- En 2 litersmotor produserer 1,2 tonn av CO2, sammenlignet med en 1,4 liters motor som produserer 0,8 tonn CO2.

 • Lange eller korte flyreiser? Må du ta fly? Se over din reiseplan og om det går å forbedre den - du kan nemlig redusere CO2-utslippet med å ta kortere flyreiser. Eller kanskje du ikke behøver å ta fly?
  - Om du unngår en lang flyreise vil du spare 1 tonn CO2.
 • Skal du ta fly eller tog? Det beror jo på ditt reisemål - om du skal velge fly eller tog. Toget til Europa tar lengre tid - men du får også mulighet til å oppleve mer i et mer langsomt tempo.
  - Om 10 mennesker tok 10 togreiser i stedet for å fly, ville man spare miljøet for 10 tonn CO2-utslipp!

HISOL

Posted by Travelstart at 07.34formiddag to Fly , Forberedelser , Leiebil , Tips , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)Share/Save/Bookmark

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE