Blogg / Kommentera

torsdag april 30 2009

Vår med tulipaner i Amsterdam

Tulips In Amsterdam

En fantastisk opplevelse venter tulipanelskere under våren i Amsterdam. Selv har jeg gått glipp av tulipanenes eldorado da jeg deltok på skolemusikkens tur dit i slutten av juni 1984...

I alle fall vil du finne trivelige hoteller og en blomstrende vår i tulipanenes Mekka. Et bra tips er å leie en pram og en sykkel - det virker være den beste måten å oppdage Amsterdam. Koster omkring 700-800 Euro per person for sju netter inklusive alle måltider og en 24-girs sykkel.

Våren under april og mai er den fineste tiden for en tulipantur til Nederland. Under denne sesongen er hele landet fylt med ulike blomsterdekorasjoner.

Besøk Keukenhof parkene og fyll deg selv med blomstrende liv. Under tulipansesongen vil du finne flere tilsvarende parker dedikert til tulipanen - blomsterdronningen av Amsterdam. Til Keukenhof kommer du via en guidet tur eller via lokaltog fra sentralstasjonen.

Tulipaner er Amsterdams symbol på vår. Tulipaner og Amsterdam er uatskillelige.

Noe du kommer til å oppdage, på en tulipanenes tur i Amsterdam, går helt tilbake til år 1630 - da ble tulipanene sett på som et tegn på prestisje og respekt og ble til og med gitt som ekstravagante forlovnings- eller bryllupsgaver.

Men tulipanen kom selvsagt ikke bare til Nederland - Østerrike fikk tulipanblomster som et tegn på fremtidstro og for uendelig vennskap i gave fra den ottomanske sultanen Suleiman I den store.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.49formiddag to Båtliv , Kultur , Kunst , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201157056b4d2970b

Listed below are links to weblogs that reference Vår med tulipaner i Amsterdam:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE