Blogg / Kommentera

fredag mai 8 2009

Planlegg ferien for ditt kjæledyr

Forberedelser er nødvendig før du legger på tur med familiens kjæledyr. Forsøk å forestille deg om din hund eller katt er komfortabel når du reiser. Noen dyr, likt oss mennesker, fungerer bedre i familiære omgivelser. En bilsyk hund kan gjøre reisen miserabel for alle.

Noen syke eller fysisk handikappede hunder og katter klarer ikke utfordringene med å reise. Om dette er tilfellet må du diskutere ulike muligheter: som å finne en dyrepasser eller en velplanert reisemåte til sammen med din veterinær.

Skal du besøke venner langs veien bør du sjekke om du er velkommen med din hund eller katt. Det samme gjelder hoteller, moteller, parker og campingplasser. Sjekk alltid om dyr er tillatt eller om det finnes kennelmuligheter. Om din hund må være på rommet alene, plasser et "Ikke forstyr"-skilt på døren og informer hotellets resepsjon. Om du har mulighet kan det være bra å ta med en "bærbar kennel" som du kan bruke i hotellrommet eller hos venner eller slektninger som ikke er komfortable med en løsspringende hund eller katt...

Et generelt tips gjelder både fly- og bilreise. Du må merke ditt kjæledyr med en mikrochip. Og gi dyret et bad, trim negler og kam det før avreise. Pluss: ta med dyrets favorittmat, lekesaker og matfat - da blir det mer komfortabelt for dyret. Ha både veterinærattest for rabiesvaksine og helsesertifikat med deg når du besøker et annet land.

Før avreise kontakter du din veterinær for å forsikre deg om at alle nødvendige vaksinasjoner er oppdatert og at du får tilsendt nytt helsesertifikat.

HISOL

Posted by Travelstart at 07.54formiddag to Dyr , Forberedelser , Hotell , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201157075ba5b970b

Listed below are links to weblogs that reference Planlegg ferien for ditt kjæledyr:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE