Blogg / Kommentera

måndag mai 25 2009

Smartere med Laptop på reisen

Laptop man

I dag skal selvsagt den lille Netbook'en, Laptopen eller bærbare PC-en være med på ferieturen - med mengder av bra innehold, filmer, spill og informasjon. Her kommer noen tips slik at du kan utnytte din portable feriehverdag bedre:

Planlegg gratis med nedkoblet nettleser
En uke eller noen dager før avreisen henter du en gratis nettleser/tillegg som gjør det mulig å lagre nettsider lokalt på din bærbare PC. Du kan hente all reiseinformasjon du behøver på reisen - og hente den informasjonen raskt uten å være oppkoblet med dyre modem/nettforbindelser. På Download.com finner du mengder med versjoner som burde passe til ditt bruk.

Sikkerhetsjekken på flyplassen
Når du forbereder deg for sikkerhetskontrollen kan du anvende "suspend mode" (hvilemodus) slik at batteriene har nok strøm til å starte opp. Aktiver denne innstillingen før eller på flyplassen før sikkerhetskontrollen. PC-en vil starte raskt og bruke minimum batteri - og du kan fortsette bruke den bærbare på flyet.

Når du går gjennom sikkerhetskontrollen kan du bli spurt om å slå på den bærbare. Da er det bra å ha ladet opp batteriet slik at PC-en starter raskt - og du unngår forsinkelser.

Røntgenmaskiner - skader ikke harddisken, men transportbåndet er et mål for tyver som overvåker utstyr som passerer gjennom røntgenmaskinen. Det beste er derfor å få sikkerhetsvakten til å kontrollere din bærbare kompanjong i stedet for å slusse den videre på transportbåndet.

Hotellsikkerhet - om du kjenner deg usikker på om din bærbare PC bør være igjen på hotellet kan du sikkert pakke inn den og stue den godt unna på rommet - men om det går - kan du skru ut eller ta med harddisken når du går.

Kamufler din Netbook - minsker muligheten til tyveri på reisen. I stedet for en tradisjonell datakoffert/databag tar du med en mindre iøynefallende skolesekk/reisesekk.

Posted by HISOL at 07.36formiddag to Current Affairs , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Tips , Travel , Web/Tech | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201156fadfb50970c

Listed below are links to weblogs that reference Smartere med Laptop på reisen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE