Blogg / Kommentera

onsdag juni 17 2009

Europeiske fornøyelsesparker

In the loop!
Foto: In the loop! flickr.com - Kekka

Har du besøkt de store fornøyelsesparkene i Norge, Kongeparken, Ålgård, Kristiansand Zoo og TusenFryd utenfor Oslo, Telemark Sommarland, Sognefjord Akvarium - og er sulten på mer underholdning, spennende berg-og-dal-baner og andre aktiviteter? Det finnes omkring 350 større tema- og fornøyelsesparker i Europa. Jeg har besøkt både Tusenfryd, Tivoli i Københan og Legoland i Danmark, Liseberg i Göteborg og Gröna Lund i Stockholm.

Temaparkene har mengder av attraksjoner, for de minste og for voksne. En fornøyelsespark er selvsagt mer enn bare en enkel bypark - og kan underholde alle aldersgrupper. Den eldste temaparken i verden ble åpnet 1583, Dyrehavsbakken, Klampenborg utenfor København og er fremdeles i bruk. Det er den andre mest populære attraksjonen etter Tivoli i Danmark.

Det også ulike modeller for å betale besøket. Du kan besøke noen fornøyelsesparker gratis og betale for de aktiviteter du ønsker (karuseller, berg-og-dal-baner, skytefelt og hva det nå er).

Men det normale er å betale en større sum per person ved inngangen. Da inngår de fleste aktivitetene, unntatt hovedattraksjonene, bungee jumping eller gokart.

Heldigvis behøver legge ut penger på dyre flyreiser om du ikke vil besøke de store megaparkene i Amerika - besøk heller våre fornøyelsesparker på det europeiske kontinentet.

Dog kan et temaparkbesøk for en familie på 4-5 bli dyrt. Det er derfor bra med litt forberedelser. Les tidskrifter og besøk temaparkens nettside for kuponger (som du også kan få på bensinstasjoner og MacDonalds/Burger King, Cola-korker etc.). Om du besøker parken mer enn én gang under sesongen du kan få neste besøk for 50 % rabatt.

Disneyland Paris
Foto: Disneyland Paris, flickr.com - jo.in.pink

Mitt neste besøk går til Disnelyland Paris...

Les om de fem beste europeiske fornøyelsesparkene

Posted by HISOL at 07.58formiddag to Forberedelser , Games , Hotell , Humor , Kampanjer , Kultur , Kunst , Produkter , Reisemål , Restauranter , Sports , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201157107f36a970b

Listed below are links to weblogs that reference Europeiske fornøyelsesparker:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE