Blogg / Kommentera

fredag juni 12 2009

Familietips til sommermoro

Bli ikke desperat over at sommerferien hjemme skal bli kjedelig. Sommeren har nettopp startet, miniputtenes fotballsesong er over, ferien er ennå tre uker unna. Værevarselet for kommende uke sier varme dager med sol og sommer; men kjedsommelighet leder til irritasjon og grinighet.

Ingenting er som grinete og rastløse unger som kjeder seg, og irriterte foreldre som kjefter og smeller. Vi har ikke heller alltid tid til å forberede, beskrive, forklare eller delta i alle prosjekt. Når alle i familien er trøtte og synes kjede seg behøver foreldrene noe som raskt kan engasjere og stimulere med et minimum av forberedelser. Her kommer noen tips slik at en kjedelig dag kan bli til sommer og sol, både i sinn og hjerte:

Gjør hjemmelaget iskrem Det er overraskende enkelt å gjøre! Du kan skaffe en iskremmaskin (frysemaskin) for omkring 400-800 kroner for å gjøre iskrem eller fantastiske sorbéer. En bra oppskrift med lite fett og lite tid, er lett for barna å gjøre: ta fram en pose iskuler, mineralsalt (halitt), 3 liter melk, en kanne kondensert søtmelk, 1 ½ kopp sukker, 1/8 teskje salt, en skje vaniljeekstrakt oppbløtt i to kopper melk. Bland sukker til det er oppløst og ha i ismaskinen. Fyll i melk, isbiter og mineralsalt og kjør blandingen i 40 minutter. Barna kan forberede pynt, toppings og garnering.

Ice cream machine

TV/Internettprosjekt Finn/lei/kjøp en interessant film eller et pedagogisk TV-program og få familien til å se det til sammen, deretter undersøker dere temaet nærmere på internett. Finn informasjon om produksjonsår, skuespillere, fakta, historisk materiale, musikktema, bakgrunnsmateriale, geografi, regissør, komponist etc. Gjør deretter en utklippsbok (Scrapbook) for favorittfilmen/TV-programmet der dere legger inn informasjonen.

Biblioteksbesøk Planlegg å bli der en stund. Barna kan spille dataspill, du kan finne programvare for hjemmet. Sjekk ut og lån nye bøker, lydbøker, DVD-filmer for barna. Da får du fred noen dager fremover.

Barneavdeling

Besøk supermarkedet Er du helt desperat? Et supermarked er ikke helt originalt - men under de nærmeste sommerukene vil du finne en god del salg, så det kan være en god ide å kjøpe klær til skolebruk. Et slikt besøk kan være bra som en spesialbelønning for ett av barna som har oppført seg bra.

Posted by HISOL at 07.50formiddag to Boktips , Film , Forberedelser , Foto & Film , Games , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Television , Tips , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e201156fd8afb6970c

Listed below are links to weblogs that reference Familietips til sommermoro:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE