Blogg / Kommentera

onsdag juli 1 2009

Gode klær for fjellvandring

BSA backpacking trip
Foto: flickr.com – tur til Santa Cruz Mountains, richardmasoner

Fjellklær, friluftsklær og vandringsklær er alle spesialklær. Et par vanlige dongeribukser eller jeans er bra for barbesøk – men ikke for vandringer i skog og mark. De blir for tunge og tar for lang tid å tørke om de blir våte – du blir bare trøtt og kald. Fjellvandringen betyr at du behøver klær som er komfortable og sikre med hensyn til mange omstendigheter i natur og mark. Her under kommer noen tips:

Nylonbukser – her tenker jeg ikke på gamle nylonregnbukser – men nyere nylonmaterial med funksjonsmateriale er lettere og gir en naturlig følelse. Supplex fjellbukser i nylon fungerer i røft fjellmiljø med stormende vær – og buksen har så pass bra form at du kan bruke den på en finere middag. Nylonbuksen er lett og tørker dessuten fort.

Vil du ha bukser med glidelås slik at du kan bruke den som shorts? Det er ditt valg – men min erfaring er at du får skitt og støv hvor glidelåsen er og det er ikke alltid glidelåsen fungerer. Da fjellbuksen i nylon er så lett – har du muligheten til å ta med en ekstra shorts uten at det veier for mye.

Silkeshorts – koster ikke så mye på supermarkeder. De er komfortable og tørker fort om de blir våte. Bra for fjellvandring – og selv er jeg klar til dyst når disco gjør sin comeback! Har du penger kan det være interessant å kjøpe shorts i fiber og spesialmateriale. Du får hva du betaler for (men ikke alltid).

Billige nylonsokker – fungerer for meg – i lette vandringssko. Du minsker muligheten for gnagsår i alle fall.

Uforede jakker – enklere uforede nylonjakker er bedre enn forede jakker. Du får mer fleksibilitet. En foret jakke vil for mange bety at de blir for varme med den eller kald uten genser. Med en enkeltlags jakke kan du bruke en genser under for å holde varmen eller ta på jakken over undertrøyen for å stoppe vind og mygg.

Posted by HISOL at 07.55formiddag to Forberedelser , Reisemål , Sports , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20115716f43ae970b

Listed below are links to weblogs that reference Gode klær for fjellvandring:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE