Blogg / Kommentera

torsdag juli 9 2009

Gröna Lund Tivoli i Stockholm

Carousel
Foto: Gröna Lund karusell - flickr.com, m.prinkle

Å gå på tivoli er alltid morsomt, selv om det ikke blir så alt for ofte for meg. Men jeg forsøker i alle fall å finne et tivoli hvert andre eller hvert femte år. Har blant annet besøkt Tusenfryd, Liseberg, Københavns tivoli, et tivoli og fornøyelsesområde utenfor Los Angeles og Gröna lund.

Gröna Lund eller ”Grönan” har 30 attraksjoner, 21 5-kampspill, 20 matkiosker og 6 restauranter. Så det er noe for enhver smak. Den største attraksjonen er berg-og-dal-banen Jetline med omkring 1 million besøkere per år.

Er du interessert i musikk og å lytte til verdensartiser finnes det en stor utendørsscene med mulighet for opp til 32 000 mennesker. Det var rekorden som Bob Marley hadde på sin konsert 1980.

Gröna Lund ble åpnet 1883. Det er Sveriges eldste tivoli og har tilhørt eierne – samme familie i drøye 120 år.

Mange kjente artister har opptrådt her: Bob Marley, James Last, Eric Clapton, Ella Fitzgerald, Paul McCartny, Jimi Hendrix...

Hvert år kommer omkring 10 millioner besøkere til området Djurgården, og 1 million besøker Gröna Lund per år. I dag besøker 2,3 millioner Gröna Lund, så det virker som om attraksjonene fanger interessen.

Som jeg skrev i en tidligere artikkel er det et kjent fakta er at vi stopper ved de første attraksjonene vi finner – så en bra idé er å starte ved parkens bakside og gå til inngangen eller frontområdene. For foreldre med småbarn er et godt forslag å ta Lilla Pariserhjulet eller Nyckelpigan, den lille berg-og-dal-banen så tidlig som mulig – disse aktivitetene har ingen høydegrense. Attraksjonen har lange køer senere på dagen er Extreme – Fritt Fall, JetLine og Insane.

Aktiviteter innendørs og shower gjør dere når det er meget varmt ute og familien behøver kjøles ned med luftkondisjonering. Besøk gjerne på sene ettermiddager eller kveldstid – da er luften svalere og det er ikke de lengste køene…

Lenker:

Posted by HISOL at 07.51formiddag to Food and Drink , Foto & Film , Games , Humor , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Musikk , Produkter , Reisemål , Restauranter , Spill , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2011570cd0caf970c

Listed below are links to weblogs that reference Gröna Lund Tivoli i Stockholm:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE