Blogg / Kommentera

fredag juli 10 2009

Parkområder, gåturer i Stockholm

Ekotemplet, Hagaparken Stockholm
Ekotemplet i Hagaparken, Stockholm. Flickr.com – acme.

For deg som liker å gå og oppleve parker og friluftsområder har Stockholm mye å tilby. I Stockholm finner du Ekoparken, verdens første nasjonalbypark. En park midt i byen. Begrepet står for et økologisk synsett som skal bevare en grønn lunge med en miks av natur og kultur. Ekoparken ble til år 1994 etter flere års forarbeide. Utgangspunktet var konflikten mellom natur, kultur, bebyggelse og byens bærekraftige utvikling.

Parken er omkring 27 km2 stort og ligger faktisk midt i byen. Her finner du en grønn lunge med rekreasjonsmuligheter for store og små.

Djurgården som inngår i Ekoparken er et område som tidligere var det kongelige slottets jaktmarker – her holdt tidligere både elger, hjorter og reiner til. Det er i dag Sveriges mest intensive fornøyelsesområde med museer og det mest besøkte naturparksområdet.

Fjäderholmarna ligger i skjærgården, den innerste delen som møter Stockholm. Her kan du ta en dagsutflykt for å oppleve skjærgårdsfølelsen. Du finner fine severdigheter og et rikt fugleliv. Båten tar 25 minutter.

Men Stockholm med nærområde har også vandringsleder i urørt natur – fine utsikter og historiske miljø. Her kan du ta en dagstur eller flerdagsvandringer.

Sörmlandleden strekker seg 1 000 kilometer ut sør for Stockholm. Hver etappe er på 3-20 kilometer. Upplandsleden har 350 kilometer og har 17 etapper mellom Stockholm og Uppsala. Roslagsleden er på 124 kilometer og går nord om Stockholm.

vandringsled-stockholm
Foto: vandringsled i Stockholm, privat

Lenker:

Posted by HISOL at 07.43formiddag to Dyr , Kultur , Kunst , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2011571c214aa970b

Listed below are links to weblogs that reference Parkområder, gåturer i Stockholm:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE