Blogg / Kommentera

torsdag juli 2 2009

Vandringsstaver for fjellvandringen

Walking sticks
Foto: flickr.com – vandringsstav - wetwebwork

Er vandringsstaver lengre enn gåstaver? Hva med en vandrestav, kjepp eller stokk? Uansett hva du kaller disse, skal de først og fremst støtte dine knær – spesielt om du har problem med knærne. For det meste er en vandringsstav bra ved ulendt terreng og nedoverbakke.

Vandringsstaven hjelper også til med balansen – og om du må forsvare deg mot ville dyr! En vandringsstav kan være fleksibel. Du kan hvile hode mot den – eller bruke den som et monostativ for kameraet.

Behøver du en vandrestav? Om du ikke har kneproblem? For det meste går jeg uten vandringsstav.

Sparer du energi med vandringsstav? For det meste blir det ekstrautstyr å ha med – men du bruker mer energi på ta med vandringsstaven. De som satser på ultralett ryggsekkvandring tar ikke med vandringsstav som en del av utstyrer.

Om du ønsker lettvekts-vandringstaver kan det være verdt å titte på utvalget fra Backpackinglight.com. Deres vandrerstaver er gjort av supersterke karbonfibere og veier omkring hundre gram.

Et alternativ er selvsagt å gjøre din egen vandringskjepp – du kan spikke til en død gren. Det er et bra valg om du vil gå lett og enkelt. Selv om naturlige trekjeppen er tyngre enn den høyteknologiske vandringsstaven kan du jo legge trekjeppen tilbake i naturen når du ikke behøver den.

Skistaver fungerer også på fjell- og vandringsturer. Du kan ta bort trinsen nederst som er ringen/skiven som forhindrer staven i å trenge ned i snøen. Skistaven er vanligvis lett og du kan kjøpe dem billig på overskuddslagersalg, loppemarket eller supermarked på sommeren.

Bambus er også bra material for vandringsstaver. Det er ikke mange som bruker bambusstaver lengre, men den er sterkere en du tror. Jeg hadde skistaver i bambus som liten. Kjøp på loppemarked eller hør med nærmeste sportsbutikk.

Lenker:

Posted by HISOL at 12.09formiddag to Forberedelser , Sports , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20115716f5c8f970b

Listed below are links to weblogs that reference Vandringsstaver for fjellvandringen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE