Blogg / Kommentera

måndag august 24 2009

6 byer med fin arkitektur

Wat Phra Kaew
Foto: Wat Phra Kaw – Emerald-Buddhaens tempel – flickr.com - edwin.11

Om du reiser verden rundt kommer du til å finne mange spennende landemerker, fin arkitektur og eksotisk bymiljø. Selv om de landemerker jeg beskriver under ikke har flest stjerner i reiseguiden over berømte steder er de ikke mindre vakre. Disse landemerker er faktisk noen av de mest besøkte stedene i verden.

Thailand, ”De fries land” er et av de mest besøkte landene i verden. En av landets fineste landemerker som attraherer turister verden over er Wat Phra Kaew eller Emerald-Buddhaens tempel (Temple of the Emerald Buddha). Det er et av de helligste buddhisttemplene i Thailand og befinner seg i byen Bangkoks historiske sentrum.

De romerske badene i byen Bath – De romerske riket er jo for lenge siden forsvunnet fra England, men dets akvedukter, triumfbuer, bad og struktur kan bli funnet i hele Europa. En av de romerske strukturer som har overlevd er dets kompleks av romerske bad – et sted med historisk interesse i den engelske byen Bath. Dette romerske offentlige badet er velbevart. Baths er nå en stor turistattraksjon, til sammen med Pump Room, med millioner turistbesøk hvert år. Besøkende kan se Bath og museene, men ikke bade i vannet.

Persepolis i Iran er en stor attraksjon. Byen var den seremonielle hovedstaden for det Persiske riket under Akamenide-dynastiet med konger som Kyros II, Dareios den store og Xerxes I. Byen er beskyttet av UNESCO som en verdensarv. Persepolis er en stor turistattraksjon for sin historiske betydning.

Hagia Sophia i Tyrkia er et av verdens mest besøkte strukturelle landemerker. Tyrkia er et land som ligger på to kontinenter. En del tilhører Asia og en annen til Europa. Det er et historisk interessant land også med fine naturlige landemerker. Hagia Sophia er en tidligere patriarkalsk basilika, senere moske, nå et museum i Istanbul. Det er berømt for sin massive kuppel og betraktes som en miniatyrform for Det bysantinske rikes arkitektur. Det var verdens største katedral for nærmere tusen år, helt til Sevillas katedral, Europas største gotiske byggverk ble ferdigbygd omkring 1520.

Spania var en gang en av de mektigste landene i verden. Landet har mange vakre og historiske landemerker. En av de mest besøkte i Spania og på det Europeiske kontinent er Alhambra, ”Det røde slottet” sørøst for Granada i Andalucia. Det er et palass og et festningskompleks bygget av maurerne omkring 1248-1354. Det var de muslimske herskernes residens og domstol. Alhambra er nå en av Spanias hovedturistattraksjoner med utstillinger av islamsk arkitektur og kristen 1600-talls arkitektur.

En av de største landene i verden og størst i Sør-Amerika er Brasil. En stor turistatraksjon og mest berømte landemerker i verden, spesielt for kristne, er statuen Kristus Forløseren. Statuen befinner seg i Rio de Janeiro, Brasils tidligere hovedstad. Den berømte statuen er 38 meter høy og veier 635 tonn og befinner seg på over 700 meter over havet på Concovadofjellet i Tijauca nasjonalparken, med fin utsikt over byen. Et symbol for kristendommen og har blitt en ikon for Rio de Janeiro og Brasil.

Posted by HISOL at 07.38formiddag to Kultur , Kunst , Reisemål , Religion , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a56b2640970c

Listed below are links to weblogs that reference 6 byer med fin arkitektur:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE