Blogg / Kommentera

onsdag august 26 2009

Besøker du disse merkelige og beryktede stedene?

Merry Cemetery - Sapanta - Romania 02
Foto: Happy Cementery i Romania. flickr.com - Adam Jones, Ph.D. 

Leap Castle i Irland er et ideelt sted – om du har sansen for spøkelseshistorier. Leap Castle ligger noen kilometer utenfor Roscrea, Irlands innlandsområdet. Slottet fra omkring 1250 har en forbløffende historie og ”hvisker” fremdeles til besøkende som kommer fra hele verden. Virker som en skrekkfilm når jeg leser om slottet. Her skjedde mange fryktelige mord etc. Det sies at djevelen jager de som forsøker forstyrre dem på noen måte...

Den glade gravplass i Romania (The Happy Cemetery) ligger 25 kilometer fra Vadu Izei ved Sadu Mare landveien i nærheten av Ukrainas grense. Stedet kan dokumentere sin historie tilbake til det 14-århundrede. Historien går tilbake til at den gamle kirken brann ned til grunnen og mange mennesker ble begravd i ruinene.

Omkring 1935 ble stedet rekonstruert til et mer verdslig formål. Det ble et sted der lokalkulturen blomstret og et sted for humor. Nå er det et museum her med 800 fargerike gravsteiner med lokale tegninger, vers og hymner. Den lokale kunstneren Stan Lon Patras gjorde fantastiske kunstverk i tre i fargene blått, grønt, rødt og gult (som står for frihet, kjærlighet, liv og fruktbarhet).

I dag er stedet kjent for sin nye kulturelle stil. Så besøk Happy Cemetery.

Fangeleiren Auschwitz er en av nazistenes mest kjente døds- og konsentrasjonsleirer. Det ligger i byen Oświęcim, 50 kilometer vest for Krakow. Når Tyskland invaderte i september 1939 ble området sammenslått og endret navn til Auschwitz. Ideen om å gjøre stedet til en konsentrasjonsleir kom fra Gestapo-inspektøren SS-Oberfuhrer Wiegand. Det var et velegnet sted for å bringe fanger fra regionene for å jobbe i leiren.

Leiren spenner over et område på 40 kvadratkilometer og har 28 bygninger. Leiren ble delt in i tre områder: Auschwitx I som var centralkontor og basen, Auschwitz II som mer populært ble kjent som Birkenau og Auschwitz II, kjent som Monscwitz med Buna og underleirer.

Les mer:

Posted by HISOL at 07.52formiddag to Kunst , Reisemål , Religion , Science , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a51464a1970b

Listed below are links to weblogs that reference Besøker du disse merkelige og beryktede stedene?:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE