Blogg / Kommentera

måndag august 3 2009

Bilferieleker for små og store

Jo da, vi lever i tidsalderen for håndholdte videospill, små bærbare arkadespill i alle variasjoner, lydbøker, mobilspill og DVD. Alt får plass i bilen. Men barna kan på bilferien også ha det moro med ordpuslespill, telle biler eller skilter, sanger etc.

Her kommer forslag til noen andre enkle spill for barn fra 5-år. Noen er for 2 spillere, mens andre er for hele familien. Man kan også ha turneringer, for eksempel en 5-kamp, der man spiller på tid. Del opp i tomannslag. Vinneren for hvert spill går videre.

Forbinde punkter Et klassisk spill for 2 personer. Hver spiller tures om og drar en linje mellom to punkter. Punktene må være ligge inntill hverandre, men hvor som helst på siden. Målet er å stenge fire sider i en boks. Hver gang du skaper en boks får spilleren 1 poeng, deretter fortsetter spilleren med å dra en linje, før neste spiller fortsetter. Den spiller som skaper flest bokser vinner. Skriv ut siden her

Tre i en rad (Tic-Tac-Toe) er gammelt spill. Kanskje du spilte det selv på en kjedelig busstur? Det er i alle fall enkelt. 2 spillere tures om å skrive en O eller X i hver av de ni feltene. Den første som får 3 * X eller 3 * O i en rad vinner.
Skriv ut siden her

Dyr fra A-Å Fyll i et dyreslag for hver bokstav i alfabetet. Den som får flest dyr i løpet av 5-10 minutter vinner. En variant er å finne flest dyr under en bokstav. Skriv ut siden her

Rimespill Bruk alfabetet for å fylle inn bokstaver og skape ord som rimer. Den som får flest ordrim vinner. Skriv ut siden her

Telle bilskilt Få barna til å bli baksetedetektiver. Her kan de speide etter bilskilt, og hvor kjennemerket kommer fra. Her er listen med kjennemerkeserier fra Statens vegvesen.

bilspill

Posted by HISOL at 07.38formiddag to Forberedelser , Humor , Spill , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20115715e5160970c

Listed below are links to weblogs that reference Bilferieleker for små og store:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE