Blogg / Kommentera

torsdag august 20 2009

Bli ikke lurt av ”grønnvasking”

chevy_green2

”Øko” er et kjennemerke som blir mer og mer brukt i tilknytning til turistindustrien. Det låter jo vakkert, men hva som blir markedsført som ”øko” er ofte vanlig turisme – med overfladiske endringer. Så det blir viktig for oss som reiser å undersøke nærmere...

Grønnvasking er desinformasjon fra storindustrien som forsøker pådytte oss dets miljø- og helsefarlige produkter. Et eksempel er tobakksindustriens forsøk til forvirring om tobakkens skader.

Det handler også om miljøgifter – villedende aktiviteter som skjuler faktiske miljø- og helseeffekter av industriens aktiviteter og produkter, eller risiko.

Vi kan se på sammenhengen mellom mobiltelefoner og hjernesvulster, dioksiner og kreft. Det handler om viktige spørsmål som risiko, forretningsinteresser og forskermoral.

Store bedrifter spiller en sentral rolle for å hjelpe til å balansere verdens miljøutfordringer. De må gjøre store endringer i sitt energiforbruk og kontakt med lokalbefolkningen.

Men vi som konsumenter, beslutningstagere, journalister må også analysere og holde bedriftene (turoperatører, hoteller og reisearrangører) ansvarlig for dårlig investering i plantetens økosystem.

Forbrukerombudet forbyr faktisk bilfabrikker å påstå att deres biler er ”grønne”, ”rene” eller ”miljøvennlige”. I følge Forbrukerombudet villeder flere bilannonser forbrukerne om hva som er miljøvennlige biler. (*)

(*) www.vg.no

Posted by HISOL at 07.53formiddag to Current Affairs , Fly , Flyselskap & flyplasser , Hotell , Leiebil , Produkter , Reisemål , Science , Tips , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5593522970c

Listed below are links to weblogs that reference Bli ikke lurt av ”grønnvasking”:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE