Blogg / Kommentera

fredag august 28 2009

Hvordan unngå turistfeller

Tourist Trap
Turistfelle – flickr.com - chefranden 

La oss si du har stått i lang kø på Tusenfryd, ventet lenge ved inngangen til Euro Disney eller stått i folkemengden utenfor Eiffel-tårnet. De fleste turistattraksjoner er overfylt med besøkere (oss) som vill se Kölnerdomen, oppleve Tivoli i København eller besøke Oslo rådhus. De fleste stedene er overfylte med folk som vil se og oppleve noe og bryr seg mindre om for eksempel dårlig mat.

Hvordan kan du unngå turistfellene? Hvor går du og spiser? Du går sikkert ikke opp og ned turistgatene og leser restaurantenes menyer – hva sier det om kvaliteten på maten når det svermer av turister rundt deg på alle gater? For det andre så slår du deg selvsagt ikke ned på de siste to ledige setene på restaurantens sitteplasser ute på fortauet. Du kommer forberedt.

For, overraskende nok, i hvert turistområde er det en ukjent skinnende stjerne, der restauranteieren ikke ”overfaller” deg på gaten eller roper KOM INN, og forsøker lure i deg en billig ”Turistmeny”. Du kanskje ikke tror meg?

Reddning:

1) Les på forhånd matguider, ikke guidebøker. 2) Du har en plan-B (enten en annen plass i nærheten eller to-tre busstopper unna). 3) Du leter etter signaler i menyen som forteller deg om forretten bærer kokkens signatur og 4) du går aldri inn i restauranten når vin er dyr elendighet. 5) Til sist – så ser du rundt deg turister: om de alle har med kamera, leser guidebøker og bare fyller stedet – gå ut igjen. Er du i Frankrike vil du gå til en restaurant 13.00 eller 20.00 som er nesten tom, fordi franskmennene ikke vill starte å spise før etter 13.30 eller 21.00.

Slik er det.

Posted by HISOL at 08.01formiddag to Food and Drink , Foto & Film , Hotell , Humor , Kultur , Mat og drikke , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5146a86970b

Listed below are links to weblogs that reference Hvordan unngå turistfeller:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE