Blogg / Kommentera

fredag august 7 2009

På reise med hunden

Honda Vamos Travel Dog
Foto: Honda Vamos Travel Dog ser jo ut som en bra hundetransport, flickr.com - itchmo 

På 80-tallet tok vi mange dagsturer med vår hund, en golden retriever med navn Astor. Selv om det ikke ble lange reiser, så var det trivelig. Og hunden var aldri bilsyk, selv etter mange lange timer i bilen. Det er imidlertid mange saker å tenke på for deg som skal på lengre turer med din hund; kanskje med fly, buss eller båt og hotellbesøk.

For deg som tar med hunden på overnattingsbesøk, er det bra å vite at flere og flere campingplasser, vandrerhjem og hoteller nå tilbyr hundehus eller rasteplass for dyr. Men det er ikke alltid så lett. Her kommer noen tips til deg som tar med hunden på reisen:

Finn restauranter som ønsker hunden velkommen Det finnes slike hundeelskende restauranter, men de er ikke lett å finne. Det kan faktisk være en utfordring. Finner du ikke en hundevennlig restaurant har du ikke mange muligheter. Det kan bli så at du får la hunden bli alene på hotellrommet (ta aldri hunden med i bilen alene en varm sommerdag), eller dere får kjøre til en hamburgerrestaurant for drive-in-food, eller ha en av familiemedlemmene til å passe hunden en time.

Tenk på logistikken Det kan bli en utfordring om både pelsdyr og mennesker skal omgåes og ha det hyggelig på reise. Det behøves litt planlegging for å gjøre reisen trivelig, men det du kan gjøre er: ring et hundepensjonat på besøkstedet, bestill i god tid med garanti, sørg for at noen passer hunden, tenk på avhentning/tilbakelevering og åpningstider.

Finn ut av hvor hunden er velkommen Hunder er ikke alltid velkomne – så for å unngå overraskelser ved parkbesøk hvor hunder er verboten er det bra på planlegge i god tid. Du kan identifisere parker, strender, utendørsrestauranger, bussforbindelser og mer på forhånd. Sjekk også stier og mosjonsspor, slik at du ikke møter skiltet ”hunder forbudt”.

Sikkerhet med hund på reisen Hunder svetter ikke gjennom huden, de kan faktisk bli overhetet i en varm bil. La ikke hunden stikke hode ut av bilvinduet lengre perioder. Hold oppsyn med hunden – la ikke ukjente leke med hunden. Det finnes risk for hundetyver – så la ikke hunden springe løs. En hund på et ukjent sted kan også bli stresset – og du vil ikke la din springende stressede hund bite noen.

Les mer om hund på ferie:

- Dogfriendly.com

- About: Family Vacations

Posted by HISOL at 08.40ettermiddag to Dyr , Food and Drink , Forberedelser , Leiebil , Mat og drikke , Restauranter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2011572539eb6970b

Listed below are links to weblogs that reference På reise med hunden:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE