Blogg / Kommentera

måndag august 31 2009

Ta med videokamera på reisen

Sony Handycam

Å fange reisen på video er nå en lett sak. Mange av de små miniatyrvideokameraene på markedet er veldig lette å håndtere og støtter de fleste format for visning i både PC og flatskjermformat. Og de seneste modeller med kombinasjonen kamera/videokamera lar ha ett utstyr med – i stedet for to.

Tar du med videokameraet er det smart å bruke et beltefeste som beskytter kamerat. Ta ikke av beltepakken på et offentlig sted. Ha på det under måltider, offentlig transport. Har du det på deg, er det mindre lett å stjele. Gi det heller ikke til fremmede – om du ønsker å bli fotografert.

La ikke kameraet bli liggende på et bord, på parkbenken – selv for et kort øyeblikk. Det er lett å glemme – eller for noen annen å stjele det...

Besøker du museer er det bra å høre om det er restriksjoner for videokameraer eller filming. Om det er det – så lås in kameraet bak informasjonsdesken hos museets personal eller på ditt hotell.

Gå ikke rundt som om ditt videokamera er noe stort. Vær forsiktig, men dra ikke mer oppmerksomhet til deg ved å være for dramatisk.

Husk å kopiere bildene/filmene ut til en bærbar harddisk eller PC hver dag. Lagre ikke hele reisens filmer på videokameraet. Når du fyller opp minneskortet, behold det helt separat fra kamerautstyret. På den måten har du minsket muligheten for at du kommer hjem uten filmer.

Men la ikke heller muligheten til tyveri være noe som hindrer deg i å filme reisen. Å komme hjem med en filmsnutt uten kamera er bedre enn å komme hjem med videokamerat uten bilder.

Posted by HISOL at 07.54formiddag to Film , Forberedelser , Kultur , Kunst , Television , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5146f2f970b

Listed below are links to weblogs that reference Ta med videokamera på reisen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE