Blogg / Kommentera

tysdag september 29 2009

Billige høstaktiviteter for store og små

Selv om verdensøkonomien påvirker oss (om du nettopp har mistet jobben eller er arbeidsløs) betyr ikke det at du behøver ha det mindre moro på høstferien. Det går å planlegge en reise med lite budsjett – men med rikt innehold og fine opplevelser.

Vær budsjettbevist, og tenk i nye baner – så finner du nye opplevelser som gir deg gode minner. Tenk på følgende: Hva er viktigst for deg på en lavbudsjett ferie? Leter du etter en romanse? Eller er det viktig at barna skal ha det moro – samtidig som de får en lærerik opplevelse? Kan kulturopplevelser og glede gjøre ferien trivelig?

Her er noen saker du kan gjøre under høstferien:

Plukke høstepler å gå blant epletrær og lete etter perfekte epler kan være noe som bringer familien nærmere. Du kan gjøre kandiserte epler, karamellepler, fine epledesserter og eplekompott.

Finne fine høstløv når løvene blir fargerike former kan en hel bakke, bergknaus eller skogsparti bli en fin opplevelse. Nå er det ingen bedre tid for å besøke fjellet. Det er mindre folk og køer, bensinprisen er lavere enn på sommeren. Og det å gå ute i skog og mark gjør alle mindre stressede. Besøk et skiområde – flere har kanskje heisene åpen under lavsesong, slik at du kan komme deg opp til høyere nivå med finfine utsikter.

Høstfiske selv om dagene blir kortere og luften kald, virker fiskene alltid mer sultne på denne tiden av året(!). Om du allerede har fiskekortet i orden, kanskje du kan forsøke fiskelykken nå på høstkanten? Du kan fiske billig, og helt sikkert får du favorittstedet helt for deg selv...

Naturparker har høsttema en del naturparker, naturverneområder og lokale kulturområder har kanskje gratis naturprogram på helgene. Du kan få mye moro med barna – og det blir en lærerik helg.

Historiske parker og slagfelt det finnes faktisk flere slike steder (krigsminnesmerker, festninger, ubåtbaser, sambandstasjoner, bunkerser, kaianlegg) i nærheten der du bor. Med forsiktighet og lokale kontakter (kontakt lokale turistforeninger) kan du få en guidet tur – en hel dag med spenning og historier for små og store.

Botaniske hager er vakre, skjønne og gir næring til sjelen. Ofte gratis eller billig for besøkende. Selv om de ikke er ideelle for barn er det en bra mulighet for par eller deg som ønsker en stille dag med en fin atmosfære. Også for deg som fotograferer, kan et slikt besøk gi mange gode fotomuligheter.

Fjord, øy og strandbesøk romantisk, fantastisk, utfordrende, men også rik på muligheter til å finne saker til høstens og vinterens kunstverk. Ta en tur ut til et fyrtårn eller et øybesøk. Det gir gode muligheter til å oppleve vær, vind og naturens elementer.

Posted by HISOL at 07.42formiddag to Båtliv , Food and Drink , Foto & Film , Kultur , Kunst , Mat og drikke , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5f8213e970c

Listed below are links to weblogs that reference Billige høstaktiviteter for store og små:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE