Blogg / Kommentera

torsdag september 10 2009

Båttur til Jurmala

img_3404 
Båten går mot Jurmala. Foto: HISOL

Det er en god idé å ta en turistbåt fra Riga til Jurmala. Turen tar omkring 2 timer gjennom et fantastisk område på elvene Daugava og Lielupe. De store sightseeingbåtene har en restaurant og bar ombord. Men på det åpne dekket finnes det fine muligheter til å sole seg eller se på naturen langs elvene.

Hele foretaket jeg jobber på dro med båten ut fra Riga havn kl. 12.00. Så vi hadde en to timers fin båttur opp elven til Jurmala. Med buffé ombord og lett stemning var det jo helt OK.

Vel fremme i Jurmala finner du de flotteste rikmannsområdene. Her, i nærhet til stranden og i et naturskjønt område ligger de dyreste husene og herregårdene du kan tenke deg. Det er en unik trearkitektur. Det var på 1800- og 1900-tallet man begynte å bygge i tre. Og de rikeste leide inn arkitekter, tyskbaltere, latviere, russiske og finske, som satte sitt preg på husene med fineste treskjæringer på fasader og tak.

Er du interessert i nasjonalromantikk, klassisisme, jugendstil – så finner du disse byggestilene side om side. Du finner 408 å bygninger på listen over arkitektoniske minnesmerker, og det er over 4000 historiske bygg i byen.

Men, ikke alle er interessert i arkitektur – så for majoriteten av mine kollegaer ble det beach volleyball som lokket mest.

Jurmalas 33 km lange strande er faktisk en av Europas fineste. Det er hvit kvartssand. Omkring 100-200 meter bred strandlinje så langt du kan se.

Vannet her er av god kvalitet og er ikke salt – det er nesten ikke nødvendig å dusje etter badet. Du finner omkledningsrom på mange steder langs stranden og du kan leie badeutstyr. Mange sommerkafeer gir bra service. Det er lett for familier med småbarn å ta seg til stranden – og offentlige toalett finnes flere steder.

img_3580
Jurmalas strand lokker til mange aktiviteter. Foto: HISOL

Jurmala ligger ca 25 km fra Riga. Med buss tar det omkring 25-30 minutter.

Les mer på www.jurmala.lv.

Posted by HISOL at 07.43formiddag to Båtliv , Food and Drink , Kultur , Kunst , Reisemål , Sport , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5a1eecb970c

Listed below are links to weblogs that reference Båttur til Jurmala:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE