Blogg / Kommentera

onsdag september 30 2009

Fotografer! - Fang høstens farger


Høsten er kommet – flickr.com, Ernst Vikne

Høsten er en gullgruve for deg som liker å fotografere skog, parker, landområder, parker, dyr og mennesker i en fargesprakende natur. Gyllent og rødt løv på en bakgrunn med grønt og gult gress mot en klarblå himmel er fantastisk.

Så – hvorfor ikke fange høstens gullkorn? Her er noen punkter du kan gjøre for å få klare farger til høstens fotojakt med hele familien:

  1. Bruk polariseringsfilter fargemetningen du får med disse er fantastisk. Spesielt bra om du ønsker blå himmel.
  2. Fotografer i de gyllne timer selv om du kan få fine fotoresultater hele dagen kan det å fotografere ved solnedgang bli en virkelig fin opplevelse – du kan fange det gyllne lyset.
  3. Gå ut i overskyet vær ofte tenker man ikke på at det går å fotografere ute – selv om solen ikke skinner. Dette er faktisk de beste dagene! I overskyet vær kan du skape muligheter du ikke får på dager med sterkt solskinn – bildene blir ofte vakre, fargerike og spennende.
  4. Unngå å fotografere i direkte sollys vil du unngå skygger, lavere fargedybde – da skal du fotografere med solen bak deg. Du må ikke alltid fotografere mot solen.
  5. Lek med hvitbalanseringen det er ikke alltid at Automatiske innstillinger med hvitbalanse gir de beste resultatene. Varm opp med kamerats innstillinger og eksperimenter med fargetemperatur eller forvalg for overskyet, landskap. Still inn kameraet for hvert motiv – slik unngår å fotografere ute med innstillinger for innomhusbelysning.
  6. Undereksponer lett om du gjør dette forsiktig kan du få mer fargedybde på dine foto. Du kan gjøre alt arbeide i ditt fotoredigeringsprogram. Eksperimenter og lek med kameraet – og gjør det meste ute – så slipper du å sitte timevis inne.

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Film , Foto & Film , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5a177ce970b

Listed below are links to weblogs that reference Fotografer! - Fang høstens farger:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE