Blogg / Kommentera

fredag september 11 2009

Jurmala - rene helsekuren

img_3574
Vannet langs stranden i Jurmala er rent og fint. Foto: HISOL

Noen av mine kollegaer på besøket i Jurmala benyttet anledningen til å ta en SPA-behandling. Kurbyen Jurmala er jo nærmest et mekka for deg som ønsker bedre helse, avkobling og harmoni.

Naturen her (nærhet til hav og furuskog) og mineralvannskilder er helsebringende resurser. Mange helseinstitusjoner tilbyr medisinsk behandling, rehabilitering og SPA – tilpasset hver besøkende og turist – under oppsyn av profesjonelle.

Klimaet i Jurmala innebærer milde vintrer og varme somre (men ikke hete). Alle furuene i byen renser luften, og nærheten til stranden lokker mange besøkere. Du kan finne flere typer klimaterapiformer her: solbad, havbad, sandbad.

Det ligger naturlige mineralvannskilder i Kemeri. Og du kan ta en mineralvannkur. Eller hvorfor ikke helbredende gytje (torvgytje og innsjøgytje). Den friske luften styrker kroppen – så et luftbad på den lange stranden er jo en enkel match.

Havbad er jo selvsagt det du kommer hit for. Havbadet påvirker kroppen positivt – så dypp mer en stortåen i vannet.

Solbad er alltid bra. Den beste tiden å sole seg på er omkring 10.00 på formiddagen eller på sen ettermiddag med mindre intensivt sollys. La kroppen gradvis venne seg til sollyset. Ikke for lange solperioder altså.

Sandbad med varm sand er utmerket – det virker mot infeksjoner og fremmer stoffskiftet i følge legene.

img_3532 
Den fine sanden kjennes bra… Foto: HISOL

Jeg kan garantere at et besøk i Jurmala revitaliserer kroppen. Her kan du nyte av ro og stillet, sporte, meditere, gå på strandpromenader. Hele familien får en fine opplevelser. Det er i alle fall mitt inntrykk...

Les mer:

Posted by HISOL at 07.52formiddag to Food and Drink , Hotell , Kultur , Reisemål , Science , Sport , Sports , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5a1f42d970c

Listed below are links to weblogs that reference Jurmala - rene helsekuren:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE