Blogg / Kommentera

onsdag september 9 2009

Riga - fine turiststeder

img_3278Gamlebyen er absolutt verdt et besøk. Og bor du på hotell i sentrum har du gangavstand dit. Det finnes flere relativt billige overnattingsmuligheter i nærheten av Gamlebyen. Hotell Jurnieksis ligger i et stille område av byen. Naughty Squirrel backpackers Hostel ligger i nærheten av gamlebyen, og ble ranket som nummer fire i verden av vandrerhjemsbesøkende.

Tar du med bil er det bra å vite at gamlebyen er stengt for biltrafikk. Du kan ta taxi til sentrum. I gamlebyen behøver du i alle fall en halv dag, for her finner du bygginger som i sin arkitektur minner om Berlin, Paris og Roma.

Vil du få utsikt over byen kan du ta en tur opp 97 meter til observasjonsdekket i det 368 meter høye TV-tårnet (Europas tredje høyeste bygning). Riga er også full av fine parker, og det finns muligheter til å fotografere og å gå på turer eller piknik langs elven Daugava.

Riga virker sikkert for turister på dagtid. På sene kvelder er det kanskje ikke bra å ta med barn i de mørke parkene. Prisene har gått opp siden jeg besøkte Riga 1996, så det er ikke spesielt billig.

img_3290

Virtuell tur over gamlebyen i Riga

Foto: HISOL

Posted by HISOL at 07.58formiddag to Food and Drink , Hotell , Kultur , Leiebil , Mat og drikke , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5a1d479970c

Listed below are links to weblogs that reference Riga - fine turiststeder:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE