Blogg / Kommentera

måndag oktober 26 2009

Forbered deg for sikkerhetskontrollen

security checks 
Gjennom sikkerhetskontrollen. Foto flickr.com - B_cool

Millioner av mennesker i hele verden reiser med fly hver dag – men de fleste forbereder seg ikke for sikkerhetskontrollen. Her kommer noen tips til hvordan du kan gjøre det både enklere for deg selv – og raskere. Bare følg instruksjonene:

Steg 1 Det viktigste er å komme tidlig. Tar du et innenriksfly og du behøver sjekke inn bagasje, kan det være bra å komme to timer før flyavgang. Reiser du internasjonalt bør du komme tre timer før avgang (selv om du ikke har bagasje).

Steg 2 Før du kommer til sikkerhetssjekken tar du fram ombordstigningskortet og ID (normalt pass), ha det lett tilgjengelig for første forhåndstitt av sikkerhetskontrollantene. Om du reiser med familien kan du plassere identifikasjonshandlingene på toppen av ombordstigningskortet og ordne dem slik at hver familiemedlem tar sitt ID/pass når de går gjennom sikkerhetskontrollen.

Steg 3 Har du med bagasje? Da skal du vite hva som er tillatt å ta med på reisen gjennom å undersøke flyselskapets nettside. Visse saker må være i små gjennomsiktige plastposter i bagasjen slik at sikkerhetskontrollantene kan inspisere enkelt. Har du elektronisk utstyr med kan det være bra å ha dem med i en veske for seg selv for inspeksjon. Bærbare PC-er må tas ut av bagasjen og fremvises.

Dette er ikke tiden til å ta med ekstra juveler og hårspenner. Ta på dem i gaten i stedet. Klokker og lommebøker bør gå i plastkasser gjennom skanneren. Barnevogn tas opp på rullebeltet gjennom sikkerhetskontrollen. Ta av ytterjakker og legg i plastkassene.

Steg 4 Sko tar man av seg i sikkerhetskontrollen. En god idé er å ta på sokker. Rør ingenting. Selv om gulvet ser rent ut – det blir moppet og vasket gjennom flere ganger per dag, er det tusen føtter (huff...) som har passert der før deg...

Posted by HISOL at 07.47formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a6747feb970c

Listed below are links to weblogs that reference Forbered deg for sikkerhetskontrollen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE