Blogg / Kommentera

onsdag oktober 7 2009

Hva innebærer turisme for lokalmiljøet

Street vendor 
Gatehandler i Thailand. Flickr.com - René Ehrhardt

Turismen kan helt sikkert gi fordeler til et område som beskytter naturværenområder, bevaring av kulturer og dyreliv i noen av vedens fattigste land og skape nytt liv til regioner i industriland der de tradisjonelle industriene har minsket – men dette skjer til en kostnad. Effekten merkes selvsagt i utviklingslandene der det sterke sambandet mellom vestlig konsumpsjon og et ønske om å forhøye av levestandarden merkbart støter mot hverandre.

Arrangører av reiser og representanter for turistindustrien innser sikkert vanskeligheten den enkle sannhet at turisters lommepenger kan gi mat til fattige lokale innbyggere for en uke. Om du så deres fattigdom, hvordan kan de unngå å notere din rikdom?

Dess mer velutviklet du er i din sosiale oppmerksomhet, dess vanskeligere er det å ignorere at turismen i sin grunn er rotet i ulikheter. Men, det oppstår flere problem enn bare det å kreve at mennesker skal komme til innsikt med virkeligheten.

Noen negative effekter på turismen er mye mindre filosofisk. I mange områder øker kriminaliteten dramatisk under turistsesongen, og går tilbake til normale nivå når besøkerne har dratt hjem. Selv om turistene selv finner mange billige saker og suvenirer skjer ikke dette uten å påvirke lokalbefolkningen, politiet og myndighetene. På visse steder økes prisene på matvarer og nødvendighetsvarer for å få så mye som mulig av turistpengene, men den kunstgjorte inflasjonen når også lokalbefolkningen – de som minst kan få disse varer. I tillegg, i land med et rikt dyreliv og naturens skjønnet kan det å invitere turister dit ofte gi et bra tillegg til lokaløkonomien, men det tilkommer ikke alle i området.

Det er en av økoturismens største ironi at det å beskytte miljøet kan gjøre livet verre for den innfødte lokalbefolkningen, spesielt om store områder av deres tradisjonelle land blir et beskyttet naturreservat.

Posted by HISOL at 07.37formiddag to Current Affairs , Kultur , Mat og drikke , Science , Tips , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a5bab789970b

Listed below are links to weblogs that reference Hva innebærer turisme for lokalmiljøet:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE