Blogg / Kommentera

torsdag oktober 8 2009

Hvordan påvirker turismen planeten?

Sea Turtle Bench Havskilpaddene er en truet dyreart - flickr.com

Debatten om reiser, turister og dets påvirkning på miljøet har økt de seneste årene. Spesielt ser man på økningen i passasjertrafikken, global oppvarming og menneskeskapt klimapåvirkning. For spesielt turismen handler diskusjonen om dens negative effekt når det gjelder karbonutslipp.

Turismen har også effekter på det fysiske miljøet. Når et stort antall reisende besøker populære reisemål, kan effekten bli kaos og ødeleggelse. Så fort en turistmagnet tar form, vil bebyggelse omkring dette område spre seg og mange som flytter dit øker belastningen på miljøet. Turismen vil således påvirke nærmiljøet negativt – og det var jo det rene miljøet i begynnelsen som var årsaken til besøkene...

Flere hoteller og restauranter betyr større belastninger på den lokale infrastrukturen, men også en økning i lysforurensninger. Det er ikke lett å se stjernehimmelen lenger i byområdene.

I noen deler av verden, for eksempel de greske øygruppene er hoteller langs strandkantene store turistattraksjoner (møtesteder for fine middager, konferanser og natteliv). Her påvirker lysforurensningene de utklekkete havskilpaddene. De nyfødte skilpaddene er programmert for å bevege seg mot det lyseste de kan se – i naturen er dette strandlinjen – og sikkerhet. Når de følger sine instinkter i dag blir det til at de beveger seg mot de fineste strandhotellene – i helt motsatt retning – og Tavernas tilbyr jo ingen tilflukt fra katter eller glupske måser...

Les mer om lysforurensninger og havskilpadder.

Posted by HISOL at 07.58formiddag to Dyr , Hotell , Mat og drikke , Reisemål , Restauranter , Science , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a6117f10970c

Listed below are links to weblogs that reference Hvordan påvirker turismen planeten?:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE