Blogg / Kommentera

torsdag oktober 29 2009

Kjør sikkert til reisemålet

Cadence’s GPS’s lost again
Med oppdatert GPS kan du komme langt eller kort. Flickr.com - Marcin Wichary

Når du reiser – planlegg nøye, i god tid før avreise og tenk på alle konsekvenser når det gjelder sikkerhet. Reiser du med bil kan det være bra å vite hvor ferden går, hvordan du tar deg dit og tilbake. Et kart med seneste GPS-data bør være oppdatert. Sjekk også for veiarbeid langs reiseruten – for lengre reiser ta med en oppdatert værrapport.

Reiser du i utlandet kan det være bra å høre med lokale turistinformasjoner og trafikkmyndigheter om veistandarder, trafikkregler etc. Informer hver familiemedlem hvor du drar og når du regner med å være tilbake. Gi hver familiemedlem en ruteplan.

Reis på dagen om mulig, og velg praktiske velbrukte og vel opplyste veier. Tenk på at veier som har mye rushtrafikk kanskje er den beste måten å kjøre på ved andre tider. Bruk hovedveier og større gater – unngå lite trafikkerte veier så mye som mulig – spesielt om du kjører på natten eller i ukjente områder.

Tar du med mobiltelefonen – husk å ikke bruke den når du kjører, det er ulovlig i mange land. Programmer inn nødnummer for politi/brann/ambulanse for det området du besøker.

Kjør ikke med åpne vinduer eller dører – lås alt, selv når du stopper for en lite stund. Ha alltid en halv bensintank tilgjengelig – og hold bilen i god kondisjon.

Planlegger du en bilreise til ferien, kan det være bra å gjøre en servicekontroll 4-8 uker før avreise. Da får du tid til eventuelt en reparasjon – om det behøves. Ta også en sjekk dagen før avreise på dekktrykk og oljetrykk og andre sikkerhetssjekker som du finner i din bils håndbok.

Posted by HISOL at 07.41formiddag to Forberedelser , Leiebil , Produkter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a67483e6970c

Listed below are links to weblogs that reference Kjør sikkert til reisemålet:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE