Blogg / Kommentera

fredag november 6 2009

Integrere turisme og holdbar utvikling

Ecotourism NZ 2009 Conference Økoturisme i New Zealand, flickr.com - Flow Photography

Reise og turistbransjen er verdens største industri og skaper globale jobbmuligheter, utvikler nasjoner, påvirker regionalt og berører lokalmiljøet. World Travel & Tourism Council beregner at over 250 millioner mennesker jobber innen turismenæringen år 2010.

Arbeide i reisebransjen spenner over hele den økonomiske sektoren – i handel, konstruksjon, utvikling, telekommunikasjon og direkte i rene reise og turistbedrifter. Mye arbeid utføres av kvinner, minoritetsfolk og ungdommer. Turismen kan være en av de mest effektive faktorer som kan drive på utviklingen av regionale økonomiske markeder. Dette utviklingsmønster gjelder både utviklede og nye økonomier.

På FN-konferansen om miljø og utvikling 1992 i Rio de Janeiro (Earth Summit) ble reise- og turistindustrien identifisert som en nøkkelfaktor som kan påvirke positivt, med en langsiktig utvikling. Turismen var den første industrisektoren som tok fram en handlingsplan basert på Agenda 21.

Det er tre områder turistindustrien kan påvirke og det er økonomisk, økologisk og sosialt:

  • Turismen påvirker mindre naturressurser og miljø enn andre industrier
  • Turismen er basert på glede og begeistring over lokalkultur, naturmiljøer og er en kraftfull motivasjon til å beskytte disse miljøene
  • Turismen kan spille en positiv rolle når det gjelder å øke konsumentenes forpliktelser til langsiktig utvikling – gjennom sine distribusjonskanaler
  • Turismen gir også insitamenter til å bevare naturmiljø og habitat – noe som ellers skulle medføre miljøfarlig landbruk, og hjelper dermed å bevare det biologiske mangfoldet.

Selvsagt, om reiseindustriens ledere ikke tar sitt ansvar kan turismen medføre en motsatt effekt – det kan skade det følsomme naturmiljøet og ødelegge lokale kulturer. De store utfordringene for fremtiden er å skape arbeidsplasser og bidra til en fortsatt økonomisk tilvekst, forbedre miljøarbeidet og at den langsiktige satsningen virkelig påvirker og gir resultat.

Les mer:

Posted by HISOL at 07.43formiddag to Forberedelser , Kultur , Produkter , Science , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a64690ec970b

Listed below are links to weblogs that reference Integrere turisme og holdbar utvikling:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE