Blogg / Kommentera

måndag november 30 2009

Sports- og idrettsreiser

Sports_event_Capoeira
Capoeira, Flickr.com - MarcelG

Så lenge det har funnets idrettsarrangement (med røtter tilbake til Kina, 4000 år før vår tidsregning) har folk reist for å delta som utøvere, medhjelpere eller tilskuere. Tidlig militærkultur i antikkens Hellas utviklet seg og sport ble etter hvert en viktig del av kulturen og sivilisasjonen. Til og med vikingene trente bryting, de hadde ski- og svømmekonkurranser.

Tilskuere har jo alltid bidratt til sportens sosiale utvikling og sportsturisme er nå en global og helg egen turistindustri. Faktisk en av de raskest voksende turistnæringer. Man forventer at år 2011 vil denne reisebransjen stå for mer enn 10 % av verdens globale bruttonasjonalprodukt per innbygger.

Byer, regioner og land blir mer og mer avhengig av besøkende golfere, folk som søker seg opp i alpine skianlegg og fotballturister.

Sportsturisme kan vi si er et av verdens største sosiale fenomen, det er en av verdens største industri.

Fremtidige trender når det gjelder sportsturisme viser en økende utvikling av individuelle sporter og idretter. Tidligere reiste vi for å sole oss, bli solbrente, kanskje ikke hadde noen spesielle interesser og spiste våre måltider på hotellet. I dag vil vi som turister stå opp og være aktive, ha på klærne, prøve ut lokale måltider og er interesserte i sporter, spesielt store idrettsarrangement.

Verdens sportskalender viste år 1970 bare 55 sportsarrangement, år 2004 var det 35 000 og dette kommer til å øke og bli flere av disse.

Det vi aktive turister leter etter nå er attraksjoner, for eksempel: hotell med konferansemuligheter, nærhet til sportsarrangement og idrettsstevner, flysimulatorer, go-cartsenter, motorsykkelsenter, motorsykkelmuseum, senter for helse- og velvære i nærliggende område som hoteller og så videre.

Det neste steget kanskje blir romturisme med sportsinnslag?

Les mer: The Future of Sport Tourism

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Games , Spill , Sport , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2012875eacb5c970c

Listed below are links to weblogs that reference Sports- og idrettsreiser:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE