Blogg / Kommentera

tysdag november 24 2009

Ta betalt for dine reisefoto

No.44g, Glacier National Park, page 658, "1000 Places To See Before You Die."
Ford turbusser fra 1936, flickr.com, Bruce Tuten

Hvert sted som mennesker ønsker å reise til eller vite mer om behøver fotografier. Disse bilder brukes til å fremvise, annonsere og publisere stedet. Reisefotografer spesialiserer seg på å ta foto av steder. Du kan reise langt til eksotiske steder, eller steder i nærheten av der du bor.

Ditt hjemsted er jo velkjent for deg – men det er et potensielt reisemål for noen som bor i en annen kant av verden. Reisefotografens jobb blir å gjøre stedet best mulig på bilder.

Heldige fotografer blir sendt på oppdrag der alle kostnader betales og en garantert lønn. Men – siden de fleste reisefotografer er uavhengige og jobber freelance får de legge ut kostnadene for fotograferingen og forsøke selge bildene senere. Mestedelen av jobben en reisefotograf gjør er markedsføring og å selge bilder.

Det å ta reisebilder tar opp bare en liten del av reisefotografens tid.

Gode nyheter med å være reisefotograf

Nesten alle som blir reisefotografer elsker å reise og å fotografere. Det gir mye frihet. Reisefotografer sitter ikke på kontoret hver dag – de reiser til interessante steder og med sin kreativitet skaper de vakre bilder. Om du bestemmer deg og har håndlaget for dette – kan du få en betalt jobb med stor frihet.

Negativt med å være reisefotograf

Det er ikke lett få inntekter som reisefotograf. Det er veldig få jobb som reisefotograf som gir en fast lønn. De fleste slike jobb er freelanceoppdrag. Det er ingen mulighet til å forutse slike oppdrag og hva dette innebærer i inntekter. De fleste foto tar en reisefotograf med egne penger. Kamerautstyr er dyrt og du behøver det for å starte en karriere. Du må etablerer deg og vise deg kompetent før andre vill kjøpe dine bilder.

Men – det er fortsatt behov for reisefotografer. Her kan du lese mer om hvordan du kan bli en profesjonell reisefotograf.

Posted by HISOL at 07.43formiddag to Forberedelser , Foto & Film , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2012875c6ad71970c

Listed below are links to weblogs that reference Ta betalt for dine reisefoto:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE