Blogg / Kommentera

fredag november 13 2009

Turister søker åndelighet

the step
Ta et steg i den magiske blomsten. Foto: flickr.com – Eddi 07 

Mange søker en meningsfull ferie – ikke bare stress, mas og jag i storbyjungelen eller ulike former for sightseeing med buss og båt i naturlandskap. Spa-turisme har blitt en storselger. Du kan bli en medisinsk turist der du besøker billige men profesjonelle tannleger, tar medisinske behandlinger og samtidig drar på oppdagelsesferder i et nytt land med ditt nettverk av venner og familie.

Åndelig turisme gir flere muligheter for en meningsfull reise. På grunn av vi lever i et samfunn der individualismen rådet, og at de tradisjonelle religionene har minsket grepet på store folkegrupper (spesielt yngre), betyr det at mange søker noe dypt i seg selv – noe som gir mening i livet.

Bokhandelen er full av bøker om selvhelbredelse, buddhisme eller esoterisk kunnskap. Nå ønsker flere og flere å søke etter de indre fred. Oppbyggende turisme for sjel og kropp er en af de raskest voksende segmentene i reiseindustrien – selv om det faktisk er en av de eldste former for turisme – muslimer som reiser til Mekka, sikher som besøker sitt gyllne tempel, kristne, jøder og bahá’íer som besøker Det Hellige Land.

Det finnes andre typer åndelige turister som besøker yoga retreater; New Age grupper besøker kultsteder; spirituelle selskap besøker steder der deres leder har vært; det finnes meditasjonsleire og okkulte grupper som studerer alt fra astrologi til mytologi.

Du kan finne spa for enslige og hele regioner som tjener penger på enslige som søker det ukjente på eksotiske reisemål.

Den store gruppen barn som ble født like etter andre verdenskrig blir eldre og søker nå åndelighet, komfort og organiserte turer eller retreat.

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Produkter , Reisemål , Tips , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a6636ae5970b

Listed below are links to weblogs that reference Turister søker åndelighet:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE