Blogg / Kommentera

onsdag desember 9 2009

Forbered deg til julereisen

Disney - Partners With Castle Dream Lights - 7X HDR (Explored)
Disneydrømmer, flickr.com - Joe Penniston

Juletiden er en stor ferietid. Det er høytidssesong for reisebransjen over hele verden. Foruten glitrende lys, rabatter på kjøpesentra og festivaler, julenisser over alt, og andre saker du skal forberede deg for: som kø i trafikken, flyforsinkelser, problemer med å pakke kofferten, tapt bagasje og reisenerver. Her kommer noen forslag til hvordan du kan unngå de vanlige juleferieproblemene som gjentar seg hvert år:

· Diabetikere og folk med allergier skal alltid ta med resept og legeattest, slik at du ikke blir stoppet, om du får spørsmål om nåler og injeksjoner ved sikkerhetskontrollstasjonene på flyplasser og andre terminaler.

· Om mulig så bestiller du flyreisen på første juledag. Det gir deg bonusreiser på tomme fly og muligvis færre reisende den dagen.

· Bestiller du via internett er det alltid bra å forsikre seg om at du fikk de flysetene du bestilte i forvirringen. Mange ganger kan en forhastet flybestilling resultere i at familiemedlemmene får sitte på forskjellige seter – eller at du ikke fikk de setet du «ønsket» eller «behøvde».

· Flyr du inn til en ny by, kjøp kart og guidebøker. Det hjelper! Nå kan du på forhånd vite de beste turiststedene og byens beste tips til restauranter og hotell. Du kan nå lett finne frem i byen…

· Tar du fly, pakk inn alt i gjennomsiktlige plastposter, slik at sikkerhetskontrollen kan gå raskt igjennom bagasjen, om nødvendig. I stedet for at du får skittent tøy, så beskytter plastposene. Pakk heller ikke in gaver, da disse kan bli åpnet for inspeksjon.

· Ta alltid med en mobiltelefon med nylig oppladet batteri – glem ikke laderen!

· Ha med en pakkeliste i din lommealmanakk eller PC. Her noterer du reiseinformasjon, klimasoner, værforhold og alt du behøver å vite før reisen. Det gjør det mulig for deg å ikke glemme de saker du skal ta med det for å ha de moro på reisemålet.

· Oppriktighet og empati gjør reisen lettere. Det reduserer stress hos ansatte du møter i sikkerhetskontroller, terminaler, bak skranker etc. Det gir det også muligheten til å få bedre billetter, hotellrom, eller oppgradere din flyreise.

Posted by HISOL at 07.55formiddag to Fly , Flyselskap & flyplasser , Forberedelser , Mat og drikke , Reisemål , Science , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2012876203e87970c

Listed below are links to weblogs that reference Forbered deg til julereisen:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE