Blogg / Kommentera

fredag desember 4 2009

Framtiden for OL-turisme

Det er ingen tvil om at det landet som får Olympiske leker også får en oppsving i turismen. De Olympiske lekene har oftest blitt sett på som bare et instrument som øker turistkapasiteten på kort sikt, men de som planlegger denne store megaaktiviteten glemmer oftest faktoren og analysen for turismenæringen på lang sikt.

OL i Kina 2008 ga en stor mulighet for utviklingen av kinas turistindustri. Det kan bli en av nøkkeløkonomiene for vertslandet. Ved å maksimere mulighetene fra de Olympiske lekene gjorde Beijing i forhånd for hendelsen en strategisk plan for hvordan de skulle endre OL-stadiumene og idrettsarenaene til kultur- og turistfasiliteter.

Det er viktig å identifisere muligheter for hele området, koordinere aktiviteter mellom lokale turistmyndigheter og hele OL-administrasjonen. Videre må man skape forutsetninger for den lokale turistsektoren og skape strategiske allianser.

År 2012 vil London ha OL – og jeg tror sikkert mange vil se nærmere på fenomenet: å organisere, lede og analysere alle omkringaktivitetene rundt dette mega-arrangementet, og hva sportsturisme innebær.

Rio de Janeiro vil bli det 31 vertsstedet for Olympiske leger og Paralympics år 2016. Økningen i turismen vil bli vesentlig – og den brasilianske turismen kommer til å se mange nye muligheter når det gjelder turistinvesteringer. Rio er en megaby på seks millioner innbyggere i Sør-Amerika og har alle muligheten til å gjøre OL 2016 til et spennende evenement i en dynamisk by, med nærhet til vakre landskap i et land på over 190 millioner mennesker.

Congratss Braziiilllll!!!
Gratulerer Brazil! flickr.com - Zé Augusto

Les mer

Posted by HISOL at 07.56formiddag to Games , Reisemål , Sport , Sports , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2012875eb09f2970c

Listed below are links to weblogs that reference Framtiden for OL-turisme:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE