Blogg / Kommentera

tysdag desember 1 2009

Fremtidens fotballturisme

I følge visitbritain.org er det for mange mennesker som kommer til England via sportsarrangement, film eller musikkindustrien. Fotballmatcher sees blant annet i over 200 av verdens land. Premier League når ut globalt og fanger opp nye turistgrupper.

Det som diskuteres nå er hvordan fotballturismen kommer til å utvikles i fremtiden. Spesielt tar UEFA opp tema som fotballfans og deres opptreden, kommersiell utvikling av fotballindustrien, strategisk lederskap, medieteknologi, evenement og konkurranser, sikkerhetsaspekt, globalisering og internasjonalisering av fotballindustrien, etikk og sosialt ansvar for klubber, turisttrender, økonomi og miljøaspekt.

tifosi.
Fotballsupporter, tifosi. Flicker.com - farbenblind

Selv er jeg ikke fotballinteressert – har aldri vært på en fotballkamp(!). Men fotball er så rotet i kulturen at det ikke går å unngå å berøres av fenomenet. Når store kamper avholdes er det så mange supportere som kommer til en by på kort tid at både politi, brannvesen og sykehus må stå i beredskap.

Det er store summer som brukes til fotball: markedsføring, lønn og vedlikehold av fotballstadium. Nye bygges og renoveres og flere og flere fasiliteter tilkommer som trekker til seg nye turistgrupper.

Nå er også trenden at fotballkamper blir mer familievennlige. Forhåpentligvis bremser dette den negative trenden med skadegjørelse og bråk.

Tips:

Posted by HISOL at 07.53formiddag to Spill , Sport , Sports , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a6e8b7b4970b

Listed below are links to weblogs that reference Fremtidens fotballturisme:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE