Blogg / Kommentera

måndag desember 14 2009

Juleshopping i år?

Düsseldorf futuristic shopping architecture
Düsseldorf shopping, flickr.com - Retinafunk

Spørsmålet er om det religiøse eller kommersielle budskapet vinner? Det er nok butikkenes reklametokt som vinner – for, for hvert år som går blir det bare mer og mer av butikker og kjøpesentras kreative løsninger for å få oss til å kjøpe julegaver. Mine venner med fire barn og nærmeste slekt kjenner seg nesten tvunget til å gi 1 000 kroner per person i gaver. Så hun regner med 6 000 – 8 000 kroner i julegaver i år også...

Men dette er kanskje småpenger for andre som gir gaver i 100 000-kronerklassen. Det er jo en frihet vi har til å gi til våre kjæreste, venner og familie.

Men hvor har dette overdrevne behovet for å gi og å vise opp sine gaver kommet fra? Ja, det var vel kjøpmannen og hans assistenter, utkledde som nisser, som lokket til julegavekjøp tidligere. I dag er det mer avansert med kjøpesentre der du kan handle på parkeringsplassens utemarked, kjøpe julegrana rett ved drive-in og de seneste statusdingsebomsene er ferdigpakket med sløyfer og glitter i julens farger, så det er bare å velge...

Skal du på juleshopping kan det være verdt å besøke disse stedene:

London her er det mange spennende sjoppingsteder, London’s Christmas Market - for unike gaver, Toyshop i London, tradisjonelle og moderne lekesaker. Besøk Westfheidl, Covent Garden Oxford Street, Carnaby, Harrods og Regent Street.

New York for deg som reiser over Atlanterhavet lengre enn London kan det väre verdt å besøke Rockefeller Center og the Big Apple. Manhattan, Madison Avenue, 57th Street, Times Square Shopping, Fifth Avenue og Lower East side er alle utmerkede valg for julegaveinnkjøp.

Barcelona her er det mange Katalanske julemarkeder som absolutt er verdt et besøk: Fira de Nadal a la Sagrada Familia, Mercat Gótic (Fira de Brocanters) antikkmarked. Vil du til et kjøpesenter er El Corte Ingles en av de største der du finner alt under ett tak. Shoppingområdene er Ramblas, Placa de Catalunya, Passeig de Gràcia og Avenue Diagonal.

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Food and Drink , Kampanjer , Kultur , Produkter , Reisemål , Religion , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a7486593970b

Listed below are links to weblogs that reference Juleshopping i år?:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE