Blogg / Kommentera

tysdag desember 22 2009

Miljøvennlige gaver

Marcia No. 10
Miljøvennlig gave - flickr.com, Hasenpfeffer Incorporated

Konsumpsjonssamfunnet er ikke begrenset til den krasse julegavemarkedsføringen fra november og desember – og for deg som nå noen timer før julaften må ut å kjøpe julegaver kan det være bra å tenke på miljøet – og hvordan du kan bidra med miljøvennlige gaver.

Vi kjøper gaver på kreditt for milliarder hvert år, folk låner over evne. Biler og busslaster full med stressede julegaveinnkjøpere går varm til kjøpesentrene og vi fyller bilen med papirsekker fargefulle plastinnpakkede saker og gaver – det meste som vil fylle opp enten søppelrom eller lagringsplasser til taket.

I prinsipp er det ikke feil å kjøpe spennende julegaver – men det gjelder å tenke på kortvarig lykke og hva planeten tåler av alt søppel som gavene resulterer i. Det finnes nå en økende mengde miljøvennlige produkter som passer til jul og fødselsdager. Man kan velge mellom resirkulert papir og vegetabilsk blekk, gjenbrukte materialer for neste gaverunde etc. Om du i tillegg vil minske luftforurensningen og stress er det bedre at du kjøper pakker over Internett. Onlinehandel øker fra år til år – så det er en god miljøvennlig idé. Ofte kjører post og budbiler på miljøvennlig drivstoff.

Mange nettsider tilbyr grønne produkter som passer alle julegavebudsjett. Og tenk på om du bør gi din favorittnevø et nytt videospill når et mer mentalt stimulerende alternativ skulle være et tredimensjonalt puslespill i resirkulert tre.

Og vil du være riktig miljøvennlig kan du og familien finne mange spennende saker i naturen som dere kan lage gaver av – som varer i mange år. Noen tips er: høvle små hyller til CD fra en stubbe eller stokk, gjør julepynt av kvister, siv og nøtter, dørskilt fra naturens eget skafferi, gjør kjøkkenredskaper i tre. Gaver med garantert lang holdbarhet.

Vil du gi ikke-materielle gaver kan et gavekort være toppen: kino, konsert, barnepass, husvask eller middagsbesøk.

Når du gjør neste reise i det store utland kan det være bra å få med seg hjem naturens egne byggesteiner så langt det lar seg gjøre. Alt fra ravsteiner i Baltikum, vulkanstein fra Etna eller lavastein fra Island. Småsaker du kan bruke når du gjør egne presanger.

Tips:

Posted by HISOL at 07.54formiddag to Forberedelser , Leiebil , Produkter , Reisemål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20128766db3ac970c

Listed below are links to weblogs that reference Miljøvennlige gaver:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE