Blogg / Kommentera

tysdag januar 26 2010

Katastrofeturisme

Er du nysgjerrig i katastrofeområder? Kan du tenke deg besøke steder med vulkanutbrudd, jordskjelv eller flomkatastrofer? Siden vi mennesker er nysgjerrige av natur så vil vi gjerne oppleve disse fantastiske naturfenomen, og få oppleve spennende situasjoner...

majestic mayon volcano.. Majestetiske Mayonvulkanen på Filippinene - foto flickr.com, Sir Mervs

Et eksempel er turister som valfartet til vulkanutbruddet i desember på fjellet Mayon, Albay, Filippinene. Det virker være en intens aktivitet i følge observasjoner. Lava som flyter 5,7 kilometer fra krateret og nedover fjellskråningen. Dette truet kokosnøttplantasjene i området. 44 jordskjelv var relatert til vulkanutbruddet. Omkring 50 000 mennesker fikk evakueres til 30 «flyktningleire».

Et annet begrep er volontørturisme eller hjelpeturisme innen dette området. Drevet av ønsket å få oppleve en katastrofe – og muligheten til å hjelpe til – til å gi tilbake, lokker mange turister. De lokkes til slike områder og finner muligheter til å jobbe som frivillige hjelpearbeidere under sin ferie.

Du kan altså dra på en luksusreise turistsentre i et fattig utviklingsland, bo på et femstjerners hotell og på formiddagene besøke slumområder, ta turen ut til lokalbefolkninger for å hjelpe til med fattigdomsbekjempning, helseprogram, byplanlegging, ingeniørarbeide etc.

Flere ikke-statlige organisasjoner (Non Governmental Organizations), kirker, politiske partier og samarbeidsorganisasjoner for miljø- og kvinnesaken tilbyr muligheter for deg som vil jobbe som volontør.

Kjennes det rett for deg å bo på et 5-stjerners hotell og hjelpe til med arbeide i slumstrøk noen timer på formiddagen når du er på ferie? Kan du tenke deg å dra på luksusferie med båtcruise til Haiti og hjelpe til som frivillighetsarbeider?

Haiti Earthquake Jordskjelvet i Haiti, Foto UNDP, flickr.com

Les mer om emnet på www.voluntourism.org.

Posted by HISOL at 07.53formiddag to Current Affairs , Reisemål , Travel | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a80750f6970b

Listed below are links to weblogs that reference Katastrofeturisme:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE