Blogg / Kommentera

måndag januar 25 2010

Sexturisme og barneprostitusjon

Turisme med formål å ha seksuell omgang er ikke noe nytt. Så fort kommunikasjonsmidler og masseturismen ble etablert satte prosessen i gang. Heller ikke barneprostitusjon er noe nytt. Det år reise mellom ulike kontinent og forlyste seg er dog enklere i dag enn for 50 år siden. At voksne mennesker setter dette i system er heller ikke nytt. Men det ble mye enklere etter introduksjonen av Internett på slutten av 1990-tallet, og spesielt enkelt nå, når hemmelige onlineforum der medlemmer bytter adresser, tjenester og tilbyr sex med hverandre.

Sexturismen er selvsagt baksiden av vanlig turisme og det er voksne som utvikler barneprostitusjon. Det er ikke barna som tar initiativ – det finnes alltid en voksen i bakgrunnen. Som tjener penger.

Fattige land er blant favoritter for sexturistene. Hvorfor det? Jo – det er lettere å komme seg vekk fra et lokalsamfunn som holder oppsikt over en her oppe i Nord og overgripere «forsvinner» til Thailand, Karibiske øyer, Afrika, Asia etc. – her kan man treffe andre likesinnede – langt fra hjemlandet.

Tidligere så nok representanter for lokale myndigheter i de landene som hadde organisert sexturisme igjennom fingrene når det gjaldt sexturismen – de var gjerne selv involvert i begivenhetene.

I dag har mange kvinne-, bistandsorganisasjoner, kirker og internasjonale myndigheter et verdensomspennende samarbeid når det gjelder sexturisme – og mange av de fattige landene får hjelp til å bygge opp en turismeindustri basert på prinsipper som stopper eller forstyrrer seksturismen.

Men – da seksualiteten er sterk drivkraft og en menneskelig impuls – du befinner deg i et land lang borte med sol og varme strender, med vakre mennesker rundt deg, kanskje påvirket av alkohol, så er det mye som skal til for at du ikke tar neste steg...

Les mer om nettverk mot sexturisme – og hva du kan gjøre for å forhindre dette:

Posted by HISOL at 07.49formiddag to Reisemål , Travel , Vitenskap | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e20120a807244e970b

Listed below are links to weblogs that reference Sexturisme og barneprostitusjon:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE