Blogg / Kommentera

tysdag januar 12 2010

Tre tips til vinteraktiviteter

Speed racer
Det kan gå fort med akebrett. Foto flickr.com - Anders Hansen

Psykologer sier at vinteren kan være en tid for depresjoner, både for store og små. Værforholdene her oppe i høye Nord kan få folk til å holde seg inne under vintertiden, eller kreve spesialklær for aktiviteter utendørs. Men av erfaring vet jo alle at vinteren er en tid til bra muligheter for å omgås utendørs – med aktiviteter for hele familien.

Vinteraktiviteter, både ute og inne gir jo gode minner, forsterker familiebånd og kan være moro, for foreldre og små krabater. Her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å holde depresjoner og sykdom på avstand:

Skiturer eller snowboard
Bor du i nærheten av slalåmbakken eller kupert terreng? Da er dette moro i skibakken. Hele familien kan delta. Vi behøver ikke dra langt for å finne en bakke der selv minstemann får god fart på små ski eller akebrett.

Med truger/snøsko på
Kanskje ingen sport – men billigere og saktere en ski. Moderne truger er lettere og ergonomiske. Alle kan gå med truger, og du kommer ut i snøføret, og kan gå i fint vinterføre mot utkiksplasser eller gjøre en liten snøborg. Ta med nistemat, gløgg, varm sjokolade og godt humør.

Skøyter på bena
Ikke alle kan ta en piruett med skøyter på bena eller danse isbalett. Men skøyter krever litt trening. Stødige ben og balanse øves fort opp. Går bra for nybegynnere – både innendørs skøytebaner finnes – men naturen gir fantastiske forhold. Dra alltid flere ut på skøytetur, ta med pigger, staver, ekstra klær innpakket i plastposer, sikkerhetsutstyr. Sjekk alltid lokale vannforhold.

LIB-11204
På skøyter på isen på Audna. I bakgrunnen bebyggelsen på Nordre Valle. Foto flickr.com - Lindesnes kulturtorv

Alternativet til kaldt klimat er å rømme kulden og ta en ferietur til sydligere himmelstrøk, gjerne med palmer og fine strender…

Posted by HISOL at 06.49formiddag to Forberedelser , Sport , Tips | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83451f19769e2012876c0184d970c

Listed below are links to weblogs that reference Tre tips til vinteraktiviteter:

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annet Rettslig
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE